Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hrachovka se šunkou

Popis receptu: 
Speciální hrachovka se šunkou a provensálským kořením.
Autor: barbora mala
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    * 1 lžíci panenského olivového oleje * 1 cibuli nakrájená nadrobno * 1 malou mrkev nakrájenou na kostičky * 2 stroužky česneku nakrájené na plátky * 1 pórek nakrájený nadrobno * 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na kostičky * 2 lžíce petrželky nakrájené nadrobno * 1 bramboru nakrájenou na kostičky * 100 g libové vařené nebo pečené šunky nakrájené na kostičky * 500 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku * 1/2 lžičky provensálského koření * 1 l zeleninového vývaru (nejlépe lehkého) nebo směsi vývaru a vody v poměru 1:1 * 3 velké listy listového salátu roztrhané nadrobno * 2 lžíce smetany ke šlehání * sůl a pepř

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, mrkev, česnek, pórek, celer, petrželku, bramboru a šunku. Důkladně zamícháme, hrnec přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a necháme za občasného míchání asi 30 minut dusit doměkka. 2. Přidáme hrášek, provensálské bylinky a vývar nebo vývar s vodou. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a vaříme, až je hrášek měkký: čerstvý asi 10 minut, zmrazený asi 5 minut. 3. Polovinu až dvě třetiny polévky odebereme, rozmixujeme a vrátíme k nerozmixovanému zbytku polévky. Také můžeme použít tyčový mixér a polévku částečně rozmixovat přímo v hrnci. Pokud je třeba, polévku opatrně ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci ozdobíme několika kapkami smetany na šlehání a ihned podáváme. Pro Receptář.
REKLAMA

Přidat komentář