Nasládlé chuti, kterou podtrhne ledová kostka ochucená ostrým křenem, jednou provždy propadnete.
Suroviny
Postup
Smíchejte přísady na ledové kostky a osolte. Rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, měli byste dostat 24 kostek. Zakryjte fólií a dejte přes noc zmrazit.
Do tlakového hrnce dejte červenou řepu, zalijte ji 100 ml vody, osolte a upevněte poklici. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 15-20 minut doměkka.
Dejte na pánev cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni za občasného potřásání zahřívejte deset minut. Přilijte víno a vinný ocet a nechte bublat, až směs získá konzistenci sirupu.
Cibulovou směs přidejte do tlakového hrnce, zalijte vývarem a hrnec uzavřete. Vařte 10 minut. Potom rozmixujte dohladkaa propasírujte skrz husté síto. Osolte, řádně opepřete, nechte vychladnout a podávejte s několika kostkami jogurtového ledu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x studená polévka(7 receptů )