Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 180 g
Tuky 15 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasládlé chuti, kterou podtrhne ledová kostka ochucená ostrým křenem, jednou provždy propadnete.

Suroviny

cibule červená 2 ks
na plátky
třtinový cukr 3 PL
víno červené 75 ml
vinný ocet červený 3 PL
vývar zeleninový 1 l
červená řepa 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ledové kostky
jogurt bílý 500 g
pažitka 3 PL
nasekaná
křen 1 PL
čerstvě nastrouhaný či 3 lžíce naloženého smetanového

1 Smíchejte přísady na ledové kostky a osolte. Rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, měli byste dostat 24 kostek. Zakryjte fólií a dejte přes noc zmrazit.

2 Do tlakového hrnce dejte červenou řepu, zalijte ji 100 ml vody, osolte a upevněte poklici. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 15-20 minut doměkka.

3 Dejte na pánev cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni za občasného potřásání zahřívejte deset minut. Přilijte víno a vinný ocet a nechte bublat, až směs získá konzistenci sirupu.

4 Cibulovou směs přidejte do tlakového hrnce, zalijte vývarem a hrnec uzavřete. Vařte 10 minut. Potom rozmixujte dohladkaa propasírujte skrz husté síto. Osolte, řádně opepřete, nechte vychladnout a podávejte s několika kostkami jogurtového ledu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit