Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 180 g
Tuky 15 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasládlé chuti, kterou podtrhne ledová kostka ochucená ostrým křenem, jednou provždy propadnete.

Suroviny

na plátky
třtinový cukr 3 PL
vinný ocet červený 3 PL
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na ledové kostky
pažitka 3 PL
nasekaná
křen 1 PL
čerstvě nastrouhaný či 3 lžíce naloženého smetanového

Postup

1

Smíchejte přísady na ledové kostky a osolte. Rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, měli byste dostat 24 kostek. Zakryjte fólií a dejte přes noc zmrazit.

2

Do tlakového hrnce dejte červenou řepu, zalijte ji 100 ml vody, osolte a upevněte poklici. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 15-20 minut doměkka.

3

Dejte na pánev cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni za občasného potřásání zahřívejte deset minut. Přilijte víno a vinný ocet a nechte bublat, až směs získá konzistenci sirupu.

4

Cibulovou směs přidejte do tlakového hrnce, zalijte vývarem a hrnec uzavřete. Vařte 10 minut. Potom rozmixujte dohladkaa propasírujte skrz husté síto. Osolte, řádně opepřete, nechte vychladnout a podávejte s několika kostkami jogurtového ledu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...