Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické fazolové burgery

Fazolové karbanátky, salát, avokádo a salsa. Ideální svačina, večeře či pohoštění na party. 

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 6 burgerů
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 2× 400g konzerva červených fazolí, propláchnutých a slitých
    • 100 g strouhanky z čerstvého pečiva (cca ze 2 housek)
    • 1–2 lžičky jemného chilli koření
    • malý svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť, nasekané
    • 1 vejce
    • 200 g hotové rajčatové salsy
    • 150 ml bílého jogurtu
    • šťáva z ½ limety
    • sůl a čerstvě mletý pepř


    K podávání

     

    • 6 celozrnných žemlí, plátky avokáda,
    • červená cibule a salátové listy

     

Příprava jídla

1 Zahřejte gril na vysokou teplotu. Fazole vsypte do mísy a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přisypte strouhanku, chilli koření, ko riandrové stonky a polovinu lístků, vejce a 2 lžíce salsy, podle chuti osolte a opepřete. Důkladně smíchejte vidličkou.

2 Směs rozdělte na šest dílů a mokrýma rukama tvarujte karbanátky (nyní se dají zmrazit). Burgery dejte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte 4–5 minut z každé strany dokřupava. Můžete je i upéct v troubě. (Mražené pečte v troubě 20–30 minut při 200 °C.)

3 Zatím smíchejte zbylý koriandr, jogurt, limetovou šťávu a pepř. Žemle rozkrojte, spodky lehce potřete jogurtem. Pak je naplňte salátem, avokádem, cibulí, burgerem, jogurtem a salsou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Neodolatelné bezmasé burgery

REKLAMA

Přidat komentář