Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s vejci a chřestem

Skvělá jarní záležitost, využijte sezonu chřestu a připravte si pizzu.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 4 pizzy
Doba přípravy: Více než hodinu
+ kynutí, pečení 15-20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 dávka základního těsta
    • 250 g chřestu
    • 250 g ricotty + 200 g mozzarelly, na plátky
    • 2 velká rajčata, na plátky
    • 100 g černých oliv nakládaných v oleji, okapaných
    • sůl a pepř
    • 4 velká vejce

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby vložte dva velké plechy a nechte je aspoň 30 minut zahřívat. Těsto připravte podle základního receptu. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a vařte asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký. Pak ho sceďte a propláchněte studenou vodou. Osušte a odložte.

2 Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm. Dejte je na pečicí papír a udělejte okraj. Na kola rozdělte ricottu, mozzarellu, chřest, rajčata a olivy. Osolte a opepřete. Dejte na předehřáté plechy a pečte 10–12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu pizzu, zopakujte s ostatními. Pečte ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář