Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulky s balzamikovým octem

Malé cibulky s voňavým tymiánem a vařené v lahodné šťávě. Báječná příloha.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání a vaření 10 minut
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 350 g malých cibulek na nakládání nebo šalotek
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 60 ml zeleninového vývaru
    • 5 snítek čerstvého tymiánu
    • 2 jarní cibulky, nakrájené najemno

Příprava jídla

1 Cibulky rozřízněte napůl, oloupejte, odkrojte spodní část tak, aby držela vrstvy cibulek pohromadě.

2 Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm půlky cibulek (3 až 5 minut), přidejte ocet a cukr. Vařte asi 2 minuty. Přidejte vývar a tymián. Vařte přikryté 5 až 7 minut doměkka a průběžně polévejte šťávou. Přidejte jarní cibulku, promíchejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář