Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 649 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 77 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Báječná příloha ke grilované klobásce, ale skvěle chutnají cibulky i samotné.

Suroviny

červená, středně velká, rozpůlená, oloupaná
změklé
chleba bílý 2 plátky
bez kůrky, rozdrobené najemno
česnek 2 stroužky
drcený
šalvěj 2 PL
čerstvá, nasekaná
třtinový cukr 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Odkrojte kořínky cibulí tak, aby se cibule nerozpadly. Asi 3 až 4 vnitřní vrstvy vydlabejte. Promíchejte máslo, chleba, česnek, ořechy, šalvěj, cukr, sůl a pepř. Lžící naplňte vydlabané cibule a narovnejte je do zapékací nádoby.

2 V troubě předehřáté na 180 ºC pečte asi 10 minut dozlatova. Snižte teplotu na 150 °C a pečte asi 15 minut doměkka (můžete zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly). Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...