Báječná příloha ke grilované klobásce, ale skvěle chutnají cibulky i samotné.
Suroviny
cibule
3
ks
červená, středně velká, rozpůlená, oloupaná
máslo
40
g
změklé
chleba bílý
2
plátky
bez kůrky, rozdrobené najemno
česnek
2
stroužky
drcený
šalvěj
2
PL
čerstvá, nasekaná
třtinový cukr
2
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Odkrojte kořínky cibulí tak, aby se cibule nerozpadly. Asi 3 až 4 vnitřní vrstvy vydlabejte. Promíchejte máslo, chleba, česnek, ořechy, šalvěj, cukr, sůl a pepř. Lžící naplňte vydlabané cibule a narovnejte je do zapékací nádoby.
2 V troubě předehřáté na 180 ºC pečte asi 10 minut dozlatova. Snižte teplotu na 150 °C a pečte asi 15 minut doměkka (můžete zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly). Podávejte teplé.
2 V troubě předehřáté na 180 ºC pečte asi 10 minut dozlatova. Snižte teplotu na 150 °C a pečte asi 15 minut doměkka (můžete zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly). Podávejte teplé.