0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nasládlé pečené cibulky

Nasládlé pečené cibulky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 649 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 77 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Báječná příloha ke grilované klobásce, ale skvěle chutnají cibulky i samotné.

Suroviny

cibule 3 ks
červená, středně velká, rozpůlená, oloupaná
máslo 40 g
změklé
chleba bílý 2 plátky
bez kůrky, rozdrobené najemno
česnek 2 stroužky
drcený
šalvěj 2 PL
čerstvá, nasekaná
třtinový cukr 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Odkrojte kořínky cibulí tak, aby se cibule nerozpadly. Asi 3 až 4 vnitřní vrstvy vydlabejte. Promíchejte máslo, chleba, česnek, ořechy, šalvěj, cukr, sůl a pepř. Lžící naplňte vydlabané cibule a narovnejte je do zapékací nádoby.

2 V troubě předehřáté na 180 ºC pečte asi 10 minut dozlatova. Snižte teplotu na 150 °C a pečte asi 15 minut doměkka (můžete zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly). Podávejte teplé.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit