Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní kuře z jednoho hrnce

Brokolice, hrášek, kapustičky a jarní cibulka v jednom hrnci s kuřecími prsíčky. Voňavé jídlo z jednoho hrnce.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 500 g vykostěných kuřecích prsou, v celku
    • 300 g brambor
    • 430 ml zeleninového vývaru
    • čerstvý zelený pepř, drcený
    • 350 g brokolice, na malé růžičky
    • 350 g kapustiček, nasekaných
    • 140 g mraženého hrášku
    • svazek jarní cibulky, nasekané
    • 2 lžíce bazalkového pesta

Příprava jídla

Rozpalte olej ve velké a těžké pánvi. Pět minut na mírném plameni opékejte doměkka cibuli. Vhoďte kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran tak, aby se lehce zabarvilo. Přidejte brambory, vývar a zelený pepř (nemusíte jím šetřit). Přiveďte k varu, přiklopte a vařte na mírném plameni půl hodiny tak, aby byly brambory měkké a maso uvařené.

Přidejte brokolici, kapustičky, hrášek a jarní cibulku, dobře promíchejte a opět přiveďte k varu. Přiklopte a ještě pět minut povařte. Nechte chvíli stát a nakonec přimíchejte pesto.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář