
Pečené masové kuličky s houbami a česnekem
Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a uchovat v chladu.
Vydání: 2005/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 25 minut
Pečení: 25 minut
P
Ingredience
- 1 kg mletého libového vepřového
- 1 cibuli
- velký svazek
- hladkolisté petrželky
- kůru ze 2 citronů
- 500 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 lžic dezertního vína
- 200 g zakysané
- smetany
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, a dejte do ní dvě mřížky. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.
2. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.
3. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.
2. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.
3. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 13:20