Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené masové kuličky s houbami a česnekem

Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a uchovat v chladu.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 25 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 kg mletého libového vepřového
    • 1 cibuli
    • velký svazek
    • hladkolisté petrželky
    • kůru ze 2 citronů
    • 500 g žampionů
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6 lžic dezertního vína
    • 200 g zakysané
    • smetany
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, a dejte do ní dvě mřížky. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.

2. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.

3. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte  kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.64

Přidat komentář