Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Dort lehký jako červnový vánek. Základ tvoří oblíbená sněhová pusinka – doplněná hořkou čokoládou. A navrchu si vychutnáte kompotované a čerstvé třešně a nadýchanou šlehačku. Prostě zhřešíte.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1½ hodiny
P
Dort Ostatní

Ingredience

    • 4 bílky
    • 300 g krupicového cukru
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 50 g kvalitní tmavé čokolády, jemně nastrouhané
    • 290 ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 600 g sklenice kompotovaných třešní, odpeckovaných
    • čerstvé třešně na ozdobu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 140, horkovzdušnou na 120 stupňů. Bílky ušlehejte na sníh, průběžně do něj zašlehávejte cukr. Výsledkem by měl být pevný lesklý sníh, který nevypadne, ani když otočíte misku dnem vzhůru. Opatrně kovovou lžící přimíchejte škrob, ocet, kakao a čokoládu.

2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.

3
Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář