Kdo by nemiloval palačinky! Malinové pyré, které jsme do těsta zakomponovali, je nejen obarví na jemnou růžovou, ale dodá jim i výbornou ovocnou chuť. Tu už jen lehce dotáhnete šlehačkou a tvarohem... Palačinkovým dortem zkrátka zabodujete u všech. Neskutečná dobrota! V létě doporučujeme přidat ještě čerstvě rozmačkané maliny.
Suroviny
Postup
Ingredience na palačinky (kromě tuku na opékání) rozmixujte v mixéru a nechte alespoň půl hodiny odpočinout. Potom postupně z připraveného těsta opékejte palačinky na pánvi lehce vytřené tukem.
Na náplň vyšlehejte smetanu se 2 lžícemi cukru skoro dotuha a nakonec do ní zašlehejte tvaroh. Doslaďte podle chuti.
Zchladlé palačinky skládejte na servírovací talíř a každou vždy potřete tvarohovou náplní. Nakonec ozdobte čerstvými malinami a poprašte moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
Místo malinového pyré lze použít i malinovou či jahodovou dřeň. Opékat můžete palačinky na malé pánvi (jako jsme to udělali my) nebo udělejte klasické větší, dort ale pak nebude tak vysoký a efektní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oslava se blíží a vy stále přemýšlíte, jaký dort zvolit? Zkuste palačinkový dort. Je snadný a efektní, navíc je nenáročný na suroviny(5 receptů )
- Dezerty jako pro panenku Barbie. Dvacet růžových zákusků z borůvek, malin a višní(21 receptů )
- Malinové pokušení – ty nejlepší malinové dezerty(8 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )