Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinkový dort s malinami
Palačinkový dort s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinkový dort s malinami

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5332 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 431 g
Tuky 278 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nemiloval palačinky! Malinové pyré, které jsme do těsta zakomponovali, je nejen obarví na jemnou růžovou, ale dodá jim i výbornou ovocnou chuť. Tu už jen lehce dotáhnete šlehačkou a tvarohem... Palačinkovým dortem zkrátka zabodujete u všech. Neskutečná dobrota! V létě doporučujeme přidat ještě čerstvě rozmačkané maliny.

Suroviny

Na palačinky
sůl 1 špetka
vejce 5 ks
mléko 1 hrnek
voda 1 hrnek
máslo ¼ hrnku
rozpuštěné
rostlinný olej
na opékání, lze nahradit máslem či přepuštěným máslem
Na náplň
podle chuti
polotučný, ve vaničce
Na dokončení
čerstvé, na ozdobení
na poprášení

Postup

1

Ingredience na palačinky (kromě tuku na opékání) rozmixujte v mixéru a nechte alespoň půl hodiny odpočinout. Potom postupně z připraveného těsta opékejte palačinky na pánvi lehce vytřené tukem.

2

Na náplň vyšlehejte smetanu se 2 lžícemi cukru skoro dotuha a nakonec do ní zašlehejte tvaroh. Doslaďte podle chuti.

3

Zchladlé palačinky skládejte na servírovací talíř a každou vždy potřete tvarohovou náplní. Nakonec ozdobte čerstvými malinami a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Místo malinového pyré lze použít i malinovou či jahodovou dřeň. Opékat můžete palačinky na malé pánvi (jako jsme to udělali my) nebo udělejte klasické větší, dort ale pak nebude tak vysoký a efektní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...