Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (9x)
29. 6. 2021
Palačinkový dort s malinami
Apetit
Palačinkový dort s malinami
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (9x)

Kdo by nemiloval palačinky! Malinové pyré, které jsme do těsta zakomponovali, je nejen obarví na jemnou růžovou, ale dodá jim i výbornou ovocnou chuť. Tu už jen lehce dotáhnete šlehačkou a tvarohem... Palačinkovým dortem zkrátka zabodujete u všech. Neskutečná dobrota! V létě doporučujeme přidat ještě čerstvě rozmačkané maliny.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Na palačinky

Na náplň

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 888.67 kcal
  • Bílkoviny 40.83 g
  • Sacharidy 71.83 g
  • Tuky 46.33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/5

V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí        

Související články

Palačinkový dort se šlehačkou

Prvorepublikový palačinkový dort podle Kristiny Šemberové

Ke gastronomii první republiky neodmyslitelně patří sladké jídlo a dezerty. Takové švestkové knedlíky jsou v českých kuchyních evergreenem, ale některé recepty z té doby upadly v zapomnění. O jejich znovuzrození se zasloužily autorka a editorka kuchařek Kristina Šemberová a dlouholetá novinářka Eva Všetíčková. Z kuchařky Sladká první republika si můžete dát malou ochutnávku, palačinkový dort.