0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční dort s veselými zvířátky

Velikonoční dort s veselými zvířátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční dort s veselými zvířátky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6303 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 640 g
Tuky 312 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Veselý dort s barevnými zvířátky ozdobí nejen velikonoční stůl. Můžete ho upéct také pro ty, kteří své narozeniny slaví v jarních měsících.

Suroviny

vejce 4 ks
větší, bílky a žloutky zvlášť
sůl 1 špetka
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
škrob 50 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
jahodový džem 4 PL
jahody 400 g
na plátky
Na krém
tvaroh měkký 750 g
netučný
mascarpone 500 g
pomerančová šťáva 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 120 g
smetana ke šlehání 200 ml
Na ozdobu
marcipánová hmota
poleva bílá
bílková
čokoládová vajíčka
barevná

Postup

1

K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody a ušlehejte z nich pevný sníh.

2

Přimíchejte k nim špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a nakonec jeden po druhém i žloutky.

3

Mouku smíchejte se škrobem a práškem do pečiva a postupně zapracujte do sněhu.

4

Dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a přelijte do ní těsto.

5

Pečte zhruba půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Vyndejte a nechte zcela zchladnout.

6

Prvních pět ingrediencí na krém smíchejte a nakonec přidejte i dotuha vyšlehanou smetanu. Dort podélně rozkrojte, spodní díl potřete marmeládou a zhruba třetinou krému. Na krém dejte jahody, přiklopte vrchním dílem a poté vršek i boky dortu potřete krémem.

7

Marcipánovou hmotu vyválejte a vykrájejte z ní jarní symboly – tulipány, zajíčky či ptáčky, ozdobte je bílkovou polevou a spolu s vajíčky jimi ozdobte dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit