Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřová panenka ve slanině s liškami

Popis receptu: 
Vepřová panenka ve slanině s liškami
Autor: Lenka Jestřabíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na 4 porce budeme potřebovat: 1až 2 vepřové panenky (na jednu porci 150 g), 10 plátků slaniny, mořskou sůl, černý pepř, 3 větvičky tymiánu, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 g očištěných lišek, 2 lžíce másla, 1 stonek tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 100 ml masového vývaru, 200 ml smetany, 1 lžíci posekané velkolisté petrželky, 2 velká rajčata, oloupaná a zbavená středů

Příprava jídla

Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
REKLAMA

Přidat komentář