Vepřová panenka ve slanině s liškami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřová panenka ve slanině s liškami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny

Suroviny

Na 4 porce budeme potřebovat:

1až 2 vepřové panenky (na jednu porci 150 g),
10 plátků slaniny,
mořskou sůl,
černý pepř,
3 větvičky tymiánu,
2 šalotky,
2 stroužky česneku,
200 g očištěných lišek,
2 lžíce másla,
1 stonek tymiánu,
sůl,
pepř,
2 lžíce citronové šťávy,
100 ml masového vývaru,
200 ml smetany,
1 lžíci posekané velkolisté petrželky,
2 velká rajčata, oloupaná a zbavená středů
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Autor: lenka40

Obchod Apetit