Když jsem byla malá, babička mi kostičky masa, třeba řízku, míchala do kaše. Ještě teď se mi o té dobrotě zdává.
Suroviny
Postup
Předvařte si uzené maso (asi 45 minut) nebo jen ohřejte. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Paličku česneku nahoře seřízněte, aby byly vidět všechny stroužky. Poklaďte tenkým plátkem másla, zabalte do alobalu a upečte v troubě doměkka, trvá to asi 45 minut. Otevřete alobal, dejte stranou a nechte trochu zchladnout.
Smíchejte přísady na okurky, podle chuti osolte a opepřete. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, přidejte k nim vyloupaný rozetřený česnek, máslo a horké mléko. Ušlehejte hladkou kaši, osolte a opepřete.
Měkké maso natrhejte a vmíchejte do kaše. Pokapejte rozpuštěným máslem. Na talířích doplňte okurkou (a jezte na gauči v pololeže, abyste ihned mohli začít snít).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd od babičky z Krkonoš(3 recepty )
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )