Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami
Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

4.5/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 308 g
Tuky 209 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsem byla malá, babička mi kostičky masa, třeba řízku, míchala do kaše. Ještě teď se mi o té dobrotě zdává.

Suroviny

brambory 1,2 kg
moučnaté
sůl a pepř
palička
máslo 100 g
a další na pomaštění
mléko 150 ml
asi
uzená
Na okurky
na kostičky
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Předvařte si uzené maso (asi 45 minut) nebo jen ohřejte. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Paličku česneku nahoře seřízněte, aby byly vidět všechny stroužky. Poklaďte tenkým plátkem másla, zabalte do alobalu a upečte v troubě doměkka, trvá to asi 45 minut. Otevřete alobal, dejte stranou a nechte trochu zchladnout.

3

Smíchejte přísady na okurky, podle chuti osolte a opepřete. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, přidejte k nim vyloupaný rozetřený česnek, máslo a horké mléko. Ušlehejte hladkou kaši, osolte a opepřete.

4

Měkké maso natrhejte a vmíchejte do kaše. Pokapejte rozpuštěným máslem. Na talířích doplňte okurkou (a jezte na gauči v pololeže, abyste ihned mohli začít snít).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...