Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Parmice na třešňových rajčátkách

Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.
Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 30 minut
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 100 g strouhanky z čerstvého bílého chleba
    • 60 ml olivového oleje + 2 lžíce navíc
    • 4 stroužky česneku, utřené nožem nebo prolisované
    • 500 g třešňových rajčátek
    • mořská sůl a čerstvě namletý pepř
    • 4 parmice pruhované, každá o váze cca 140 g (použít můžete i chňapala červeného, okouníka mořského či pražmu obecnou)
    • 3–4 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8–10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.

2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15–20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké menu

REKLAMA

Přidat komentář