Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kofty se zelným salátem

Dokonalá souhra řeckých lahůdek, která by neměla chybět při letním posezení s přáteli.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ 20 minut odležení
PT10M
Opékání 0:10
Maso Řecká

Ingredience

    • 500 g mletého masa (nejlépe jehněčího, může ale být i vepřové či drůbeží)
    • 1 vejce, prošlehané
    • hrst čerstvé strouhanky
    • 1 červená chilli paprička, bez semínek, najemno nasekaná
    • 1 červená cibule, nastrouhaná
    • 1 malý svazek petrželky, nasekaný
    • ½ lžičky římského kmínu
    • 2 hřebíčky, mleté
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • sůl a pepř
    • pita či jiné placky k podávání
    • (řecký) jogurt či zakysaná smetana

    Na zelný salát

    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce přírodního cukru
    • ½ hlávky červeného zelí, nakrájené

     

Příprava jídla

1 Na zelný salát zahřejte v rendlíčku ocet s cukrem, aby se cukr rozpustil. Pak se směsí smíchejte zelí, pořádně osolte a opepřete. Dejte na 20 minut stát, vždy po pěti minutách promíchejte.

2 Na kofty smíchejte zbývající suroviny kromě pity a jogurtu – pokud použijete polotovar, vynechte sůl a pepř. Pořádně zpracujte rukama. Vytvarujte dvanáct kuliček a nabodněte je na špejle (namočené předtím na dvacet minut do vody) a vytvarujte do šišek. Pokud spěcháte nebo nemáte špejle, stačí, když vytvarujete šišky. Pečte je deset minut na grilu, pod grilem, v troubě nebo na pánvi, aby zhnědly a propekly se. Podávejte se zelím, pitou a jogurtem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červený zelný salát s hroznovým vínem

REKLAMA

Přidat komentář