Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory

Doplňte brambory slaninou, voňavou cibulkou a smetanou. Pochoutka k masu, ale chutnají i samotné.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
46 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut Opékání: 10 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor (typ B), oloupaných
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla
    • 80 g anglické slaniny, na nudličky
    • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
    • 200 ml smetany

Příprava jídla

1 Brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte.

2 V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a zlehce zpracujte šťouchadlem.

Další recept na šťouchané brambory naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Valentýnské menu

Valentýnské menu

Mačkané brambory

REKLAMA

Přidat komentář