Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami
Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 189 g
Tuky 260 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco víc než jen obyčejné šťouchané brambory! Tohle jídlo působí dojmem, že ho vymyslel slaměný vdovec, ale na skvělé chuti mu to neubírá vůbec nic.

Související recepty

Suroviny

čerstvé (nebo bavorských grilovacích)
drobné, nejlépe červené, přepůlené
střední + 3 lžíce láku
jarní cibulka 2 ks
krájená
petrželka 2 PL
nasekaná hladkolistá
olivový olej 3 PL
panenský
hořčice dijonská 2 PL
sůl mořská
hrubá
pepř mletý

Postup

1

Uvařte brambory (pokud mají hezkou slupku, tak je nemusíte loupat) v osolené vodě doměkka; trvá to 15–18 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm asi 10 minut opékejte ze všech stran klobásky dozlatova.

2

V míse prošlehejte okurkový lák, hořčici, zbylý olej a po 1/4 lžičce soli i pepře. Přidejte slité brambory, pokrájené okurky, cibulky a petrželku. Promíchejte a částečně rozmačkejte.

3

Klobásky pokrájejte na větší kusy a podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín