Něco víc než jen obyčejné šťouchané brambory! Tohle jídlo působí dojmem, že ho vymyslel slaměný vdovec, ale na skvělé chuti mu to neubírá vůbec nic.
Suroviny
klobása
650
g
čerstvé (nebo bavorských grilovacích)
brambory
700
g
drobné, nejlépe červené, přepůlené
okurky nakládané
6
ks
střední + 3 lžíce láku
jarní cibulka
2
ks
krájená
petrželka
2
PL
nasekaná hladkolistá
olivový olej
3
PL
panenský
hořčice dijonská
2
PL
sůl mořská
hrubá
pepř mletý
Postup
1
Uvařte brambory (pokud mají hezkou slupku, tak je nemusíte loupat) v osolené vodě doměkka; trvá to 15–18 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm asi 10 minut opékejte ze všech stran klobásky dozlatova.
2
V míse prošlehejte okurkový lák, hořčici, zbylý olej a po 1/4 lžičce soli i pepře. Přidejte slité brambory, pokrájené okurky, cibulky a petrželku. Promíchejte a částečně rozmačkejte.
3
Klobásky pokrájejte na větší kusy a podávejte k bramborám.