Šťouchané brambory se špenátem

Šťouchané brambory se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1781 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 238 g
Tuky 70 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory ještě maličko vylepšené špenátem budete na stůl nosit zas a znovu!

Suroviny

brambory 1.2 kg
oloupané
sůl a pepř
špenát 300 g
čerstvý
máslo 80 g
smetana na vaření 2 PL

1 Brambory uvařte ve slané vodě doměkka. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na silnější proužky. V pánvi rozpusťte máslo a vsypte špenát. Mírně osolte a opékejte 2–3 minuty, až listy zavadnou. Pak do špenátu vmíchejte smetanu. Brambory slijte a nahrubo rozšťouchejte. Přidejte k nim špenát se smetanou a máslem a jemně ho zapracujte do brambor. Podle chuti dosolte a opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit