Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory se špenátem
Šťouchané brambory se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory se špenátem

4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1829 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 259 g
Tuky 70 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory ještě maličko vylepšené špenátem budete na stůl nosit zas a znovu!

Suroviny

oloupané
sůl a pepř

Postup

1

Brambory uvařte ve slané vodě doměkka.

2

Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na silnější proužky.

3

V pánvi rozpusťte máslo a vsypte špenát. Mírně osolte a opékejte 2–3 minuty, až listy zavadnou.

4

Pak do špenátu vmíchejte smetanu.

5

Brambory slijte a nahrubo rozšťouchejte.

6

Přidejte k nim špenát se smetanou a máslem a jemně ho zapracujte do brambor.

 

7

Podle chuti dosolte a opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...