Šťouchané brambory s rozmarýnem

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 1.3 (4)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2332 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 346 g
Tuky 82 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.

Suroviny

brambory 1.5 kg
sůl
máslo 80 g
přepuštěné
cibule 1 ks
najemno
mléko 200 ml
pepř
čerstvě namletý
rozmarýn 2
otrhané,nasekané, snítka na ozdobu
1.  Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; brambory ve slupce osolte a pečte doměkka (půl až tři čtvrtě hodiny, záleží na jejich velikosti). Mezitím si přepusťte máslo: vhoďte ho do teplého kastrolu a zahřívejte tak dlouho, dokud se neoddělí pěna. Tu pak seberte a máslo přes ubrousek nebo velmi jemný cedník přeceďte. Takto přepuštěné máslo se nebude připalovat.

2.  Upečené brambory oloupejte. Do většího hrnce nalijte přepuštěné máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a opečte ji. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem a chvíli míchejte, aby se pepř a bylinky rozvoněly. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a zlehka opečte. Přilijte mléko a svařte v hustou hmotu. Osolte podle chuti, ozdobte a podávejte.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit