Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.
Postup
Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; brambory ve slupce osolte a pečte doměkka (půl až tři čtvrtě hodiny, záleží na jejich velikosti). Mezitím si přepusťte máslo: vhoďte ho do teplého kastrolu a zahřívejte tak dlouho, dokud se neoddělí pěna. Tu pak seberte a máslo přes ubrousek nebo velmi jemný cedník přeceďte. Takto přepuštěné máslo se nebude připalovat.
Upečené brambory oloupejte. Do většího hrnce nalijte přepuštěné máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a opečte ji. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem a chvíli míchejte, aby se pepř a bylinky rozvoněly. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a zlehka opečte. Přilijte mléko a svařte v hustou hmotu. Osolte podle chuti, ozdobte a podávejte.
Komentáře