0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Šťouchané brambory s rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s rozmarýnem

2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2088 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 307 g
Tuky 71 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.

Suroviny

brambory 1,5 kg
větší
sůl
máslo 80 g
přepuštěné
cibule 1 ks
najemno nakrájená
mléko 200 ml
pepř
čerstvě namletý
rozmarýn 2 snítky
lístky otrhané, nasekané + snítka na ozdobu

Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; brambory ve slupce osolte a pečte doměkka (půl až tři čtvrtě hodiny, záleží na jejich velikosti). Mezitím si přepusťte máslo: vhoďte ho do teplého kastrolu a zahřívejte tak dlouho, dokud se neoddělí pěna. Tu pak seberte a máslo přes ubrousek nebo velmi jemný cedník přeceďte. Takto přepuštěné máslo se nebude připalovat.

Upečené brambory oloupejte. Do většího hrnce nalijte přepuštěné máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a opečte ji. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem a chvíli míchejte, aby se pepř a bylinky rozvoněly. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a zlehka opečte. Přilijte mléko a svařte v hustou hmotu. Osolte podle chuti, ozdobte a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.44

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč