0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Šťouchané brambory s rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s rozmarýnem

2 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2088 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 307 g
Tuky 71 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.

Suroviny

brambory 1.5 kg
větší
sůl
máslo 80 g
přepuštěné
cibule 1 ks
najemno nakrájená
mléko 200 ml
pepř
čerstvě namletý
rozmarýn 2 snítky
lístky otrhané, nasekané + snítka na ozdobu

Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; brambory ve slupce osolte a pečte doměkka (půl až tři čtvrtě hodiny, záleží na jejich velikosti). Mezitím si přepusťte máslo: vhoďte ho do teplého kastrolu a zahřívejte tak dlouho, dokud se neoddělí pěna. Tu pak seberte a máslo přes ubrousek nebo velmi jemný cedník přeceďte. Takto přepuštěné máslo se nebude připalovat.

Upečené brambory oloupejte. Do většího hrnce nalijte přepuštěné máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a opečte ji. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem a chvíli míchejte, aby se pepř a bylinky rozvoněly. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a zlehka opečte. Přilijte mléko a svařte v hustou hmotu. Osolte podle chuti, ozdobte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit