Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny po benátsku

Rychlých těstovinových večeří je dobré mít v rukávu víc. Tentokrát s rozinkami, kapary a mladým špenátem.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 4 střední červené cibule, nakrájené na kolečka
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400 g krátkých těstovin (větších vrtulí)
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 4 lžíce rozinek, nejlépe sultánek
    • 2 lžíce kaparů, slitých a důkladně propláchnutých
    • 4 lžíce opražených piniových semínek
    • 250–300 g mladých (baby) špenátových lístků
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Na velké nepřilnavé pánvi začněte na oleji zvolna opékat cibuli. Bude trvat zhruba deset minut, než bude pěkně měkká. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě (podle návodu na obalu).

2 Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.

ZKUSTE TO JINAK
Pizza se špenátem a sladkou cibulí: Na dva malé korpusy na pizzu natřete čtyři lžíce karamelizované cibule (může být kupovaná, prodává například Marks & Spencer nebo Tesco). Posypte kapary, rozinkami a piniovými semínky. Navrch rozdrobte 100 g kozího sýra, pečte při 220 °C deset až patnáct minut dokřupava. Před podáváním posypte trochou špenátových lístků a pokapejte balzamikovým octem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář