Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s dýní a mozzarellovým máslem
Těstoviny s dýní
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Těstoviny s dýní a mozzarellovým máslem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 237 g
Tuky 117 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hedvábná dužina dýně se skvěle mísí s chutí ostatních surovin.

Související recepty

Suroviny

česnek 2 stroužky
povolené
šalvěj 1 hrst
lístků + k podávání
na šťávu a kůru
dýně 500 g
těstoviny 300 g
krátké
strouhaný

Postup

1

Česnek krátce osmažte v malém množství olivového oleje a poté nechte lehce vychladnout. Do mixéru vložte mozzarellu, máslo, česněk, šalvěj, citronovou kůru a šťávu. Dochuťte a rozmixujte na hrubou pastu. Rozložte ji na potravinářskou fólii a srolujte do pevného válce. Dejte do lednice na 30 minut nebo dokud směs nezpevní natolik, aby se dala krájet.

2

Mezitím malým ostrým nožem oloupejte dýni, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2cm kostky. Na pánvi rozpalte olivový olej a za občasného míchání v něm dýni opékejte. Za 20–30 minut by měla být rovnoměrně opečená a změklá.

3

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte, vraťte zpět do hrnce a přidejte dýni a parmazán. Mozzarellové máslo nakrájejte na plátky a přidejte do hrnce. Těstoviny rozdělte do 4 misek, ozdobte šalvějovými listy a podávejte.

Apetit magazín