Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

HOUSKOVÝ PROSLAVENÝ KNEDLÍK ¨PÁLFFY¨

Popis receptu: 
Vynikajúci, lahodný, voňavý.... Rozplýva sa na jazyku. A s tou smotanovou omáčkou.... No proste bašta. Klasika z Rakúzka-Uhorska. Vhodný k sviatočnému jedlu - napr. sviečková na smotane.
Autor: Jana Hermannová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250g housek 50g slaniny 1/3l mléka 60g másla 1 žloutek 1 vejce sůl 120g mouky polohrubé 20g másla na ubrousek máslo na opečení knedlíků

Příprava jídla

Na kostečky nakrájené housky zamícháme do rozehřáté slaniny a dáme vychladnout. Polejeme je mlékem. V míse umícháme máslo, sůl, žloutek a vejce. Dovnitř lehce vložíme navlhčenou housku se slaninou, přidáme mouku a dobře vše promícháme. Vodou navlhčený dostatečně velký ubrousek potřeme změklým máslem. Těsto do něj vložíme a zavážeme motouzkem jako salonku. Knedlík vložíme do vařící vody, přikryjeme a vaříme ho asi 1 hodinu. Během vaření ho otočíme. Uvařený knedlík dvojitou nití nakrájíme a opečeme na másle. P.S.: Keďže sa píše 21-vé storočie, ubrousek môžeme nahradiť potravinárskou fóliou. Ale aj tú pre istotu vymažeme máslom
REKLAMA

Přidat komentář