HOUSKOVÝ PROSLAVENÝ KNEDLÍK ¨PÁLFFY¨

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

HOUSKOVÝ PROSLAVENÝ KNEDLÍK ¨PÁLFFY¨

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu

Suroviny

housky 250 g
slanina 50 g
mléko 0.33 l
máslo 60 g
žloutek 1 ks
vejce 1 ks
sůl
mouka pšeničná polohrubá 120 g
máslo 20 g
a další máslo na opečení knedlíků
Na kostečky nakrájené housky zamícháme do rozehřáté slaniny a dáme vychladnout. Polejeme je mlékem. V míse umícháme máslo, sůl, žloutek a vejce. Dovnitř lehce vložíme navlhčenou housku se slaninou, přidáme mouku a dobře vše promícháme. Vodou navlhčený dostatečně velký ubrousek potřeme změklým máslem. Těsto do něj vložíme a zavážeme motouzkem jako salonku. Knedlík vložíme do vařící vody, přikryjeme a vaříme ho asi 1 hodinu. Během vaření ho otočíme. Uvařený knedlík dvojitou nití nakrájíme a opečeme na másle. P.S.: Keďže sa píše 21-vé storočie, ubrousek môžeme nahradiť potravinárskou fóliou. Ale aj tú pre istotu vymažeme máslom
Autor: jana hermann

Obchod Apetit