0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové knedlíky - základní recept

Bramborové knedlíky - základní recept

4.2/5 Počet hodnocení: 80
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2255 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.

Suroviny

moučné
mouka pšeničná polohrubá 120 g
krupice 120 g
máslo 40 g
vejce 2 ks
sůl

Postup

1

Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a krupicí.

2

Přidejte máslo, sůl a 2 vejce. Těsto důkladně a rychle, aby nezřídlo, zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce asi 20 cm.

3

Hned pomalu vařte ve vroucí osolené vodě asi 15–20 minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a hned nakrájejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...