Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Když zbydou nakrájíme je a opečeme s vejcem. Máme pro vás recept na ty nejlepší bramborové knedlíky, které chutnají jako od maminky.
Suroviny
brambory
900
g
moučné, varný typ C
mouka pšeničná polohrubá
120
g
krupice
120
g
máslo
40
g
změklé
vejce
2
ks
sůl
Postup
1
Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ještě horké prolisujte nebo nastrouhejte najemno. Ihned smíchejte s polohrubou moukou a krupicí.
2
Přidejte máslo, vejce a sůl. Důkladně promíchejte, ale pracujte rychle, aby těsto nezřídlo. Vyválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce asi 20 cm.
3
Neprodleně vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 15-20 minut. Hotové knedlíky vyjměte a hned nakrájejte.
4
Video převzato z Toprecepty.cz
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinské menu: Jídla nejen k mladému vínu(4 recepty )
- Knedlík nebo nok? Naučte se oblíbenou přílohu z bramborového těsta(11 receptů )
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů )