Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.
Postup
1
Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a krupicí.
2
Přidejte máslo, sůl a 2 vejce. Těsto důkladně a rychle, aby nezřídlo, zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce asi 20 cm.
3
Hned pomalu vařte ve vroucí osolené vodě asi 15–20 minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a hned nakrájejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinské menu: Jídla nejen k mladému vínu(4 recepty)
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů)
- Knedlík nebo nok? Naučte se oblíbenou přílohu z bramborového těsta(11 receptů)