Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky - základní recept
Bramborové knedlíky - základní recept
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové knedlíky - základní recept

3.9/5 Počet hodnocení: 117
Do 90 minut Snadné 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2255 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Když zbydou nakrájíme je a opečeme s vejcem. Máme pro vás recept na ty nejlepší bramborové knedlíky, které chutnají jako od maminky. 

Související recepty

Suroviny

moučné, varný typ C
krupice 120 g
změklé
vejce 2 ks
sůl

Postup

1

Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ještě horké prolisujte nebo nastrouhejte najemno. Ihned smíchejte s polohrubou moukou a krupicí.

2

Přidejte máslo, vejce a sůl. Důkladně promíchejte, ale pracujte rychle, aby těsto nezřídlo. Vyválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce asi 20 cm.

3

Neprodleně vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 15-20 minut. Hotové knedlíky vyjměte a hned nakrájejte.

4

Video převzato z Toprecepty.cz

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...