Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina z plechu

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 pastinák, oloupaný a nakrájený na
    • 7–10centimetrové špalíky
    • 1 cuketa, omytá a nakrájená na 7–10centimetrové špalíky
    • 1 středně velký lilek, omytý a nakrájený na kolečka
    • 1 cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo čtvrtky – jak se vám bude líbit
    • 6 minikukuřiček nebo kolečka z velké kukuřice, určené k pečení
    • 200 g brokolice, rozebrané na růžičky
    • 2 větší mrkve, nakrájené na 7–10centimetrové špalíky
    • 1 palice česneku, rozdělená na jednotlivé stroužky
    • hrubá mořská sůl
    • 2–3 snítky rozmarýnu
    • citronová šťáva

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut. Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Silvestrovské menu

Silvestrovské menu

Menu na silvestra

Menu na silvestra

REKLAMA

Přidat komentář