0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina z plechu

Zelenina z plechu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 993 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 86 g
Tuky 56 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Suroviny

olivový olej 4 PL
pastinák 1 ks
oloupaný, nakrujený na 7-10 cm špalíky
cuketa 1 ks
omytá, nakrájená na 7-10 cm špalíky
lilek 1 ks
omytý a nakrájený na kolečka
cibule 1 ks
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
6 ks
minikukuřice lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
brokolice 200 g
na růžičky
mrkev 2 ks
nakrájené na 7-10 cm špalíky
česnek 1
rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl
hrubá, mořská
rozmarýn 2 snítka
citronová štáva

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut. Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit