Zelenina z plechu

Zelenina z plechu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 993 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 86 g
Tuky 56 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Suroviny

olivový olej 4 PL
pastinák 1 ks
oloupaný, nakrujený na 7-10 cm špalíky
cuketa 1 ks
omytá, nakrájená na 7-10 cm špalíky
lilek 1 ks
omytý a nakrájený na kolečka
cibule 1 ks
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
6 ks
minikukuřice lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
brokolice 200 g
na růžičky
mrkev 2 ks
nakrájené na 7-10 cm špalíky
česnek 1
rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl
hrubá, mořská
rozmarýn 2 snítka
citronová štáva

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut. Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit