0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 176 g
Tuky 56 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Suroviny

olivový olej 4 PL
oloupaný, nakrujený na 7-10cm špalíky
omytá, nakrájená na 7-10cm špalíky
lilek 1 ks
omytý a nakrájený na kolečka
cibule 1 ks
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
baby kukuřice 6 ks
lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
na růžičky
mrkev 2 ks
nakrájené na 7-10cm špalíky
česnek 1
palice, rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl mořská
hrubá
rozmarýn 2 snítka
citronová šťáva

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut.

2 Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč