Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 176 g
Tuky 56 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Suroviny

olivový olej 4 PL
oloupaný, nakrujený na 7-10cm špalíky
omytá, nakrájená na 7-10cm špalíky
lilek 1 ks
omytý a nakrájený na kolečka
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
baby kukuřice 6 ks
lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
na růžičky
mrkev 2 ks
nakrájené na 7-10cm špalíky
palice, rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl mořská
hrubá
rozmarýn 2 snítka

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut.

2 Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč