Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 176 g
Tuky 56 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Suroviny

olivový olej 4 PL
oloupaný, nakrujený na 7-10cm špalíky
omytá, nakrájená na 7-10cm špalíky
lilek 1 ks
omytý a nakrájený na kolečka
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
baby kukuřice 6 ks
lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
na růžičky
mrkev 2 ks
nakrájené na 7-10cm špalíky
palice, rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl mořská
hrubá
rozmarýn 2 snítka

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut.

2

Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...