Krásně barevná příloha k pečenému masu
Suroviny
olivový olej
4
PL
pastinák
1
ks
oloupaný, nakrujený na 7-10cm špalíky
cuketa
1
ks
omytá, nakrájená na 7-10cm špalíky
lilek
1
ks
omytý a nakrájený na kolečka
cibule
1
ks
oloupaná, nakrájená na kolečka nebo čtvrtky
baby kukuřice
6
ks
lze nahradit kolečky z velké kukuřice určené k pečení
brokolice
200
g
na růžičky
mrkev
2
ks
nakrájené na 7-10cm špalíky
česnek
1
palice, rozdělaná na jendotlivé stroužky
sůl mořská
hrubá
rozmarýn
2
snítka
citronová šťáva
1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a rozložte na něj zeleninu. Posypte hrubou mořskou solí a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte tak dlouho, aby zelenina byla hotová, ale ještě byla pevná na skus; trvá to zhruba 30–40 minut.
2 Před koncem pečení přidejte čerstvé snítky rozmarýnu a pokapejte trochou citronové šťávy – zelenina získá skvělou chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestrovské menu(6 receptů)
- Menu na silvestra: vyladěný slavnostní oběd nebo večeře(4 recepty)