Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby zelenina zůstala krásně křupavá.
Suroviny
mrkev
1
kg
červená řepa
1
kg
celer
500
g
cibule červená
500
g
olivový olej
na pokapání
sůl
Na dresink
zakysaná smetana
300
g
citronová štáva
ze 2 citronů
majoránka (drhnutá)
1
hrst
čerstvá, lze nahradit petrželkou
křen
čerstvý, nastrouhaný
1 Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na zhruba 50 minut.
2 Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
Komentáře
Mirek Šeda
28.03.2017 12:50
Sice jsem zeleninu na krajích
Sice jsem zeleninu na krajích trochu připálil, ale to je tou naší plynovou troubou :D. Jinak recept super, doma to celkem chutnalo. Nedávno jsem vyzkoušel obdobný recept, také zapečená zelenina, ale v medu a taky stojí za hřích.