Pečená kořenová zelenina je skvělá jako příloha, ale společně s dipem zastoupí i hlavní jídlo. Obzvlášť ve dnech, kdy nemáte příliš velký hlad, ale potřebujete zahřát a doplnit vitamíny. Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby pečená zelenina zůstala krásně křupavá. Recept vás překvapí svou jednoduchostí a výsledek fantastickou chutí.
Suroviny
Postup
Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 50 minut.
Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
Komentáře
Sice jsem zeleninu na krajích trochu připálil, ale to je tou naší plynovou troubou :D. Jinak recept super, doma to celkem chutnalo. Nedávno jsem vyzkoušel obdobný recept, také zapečená zelenina, ale v medu a taky stojí za hřích.