Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená kořenová zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 26
Do 90 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2190 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 273 g
Tuky 97 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená kořenová zelenina je skvělá jako příloha, ale společně s dipem zastoupí i hlavní jídlo. Obzvlášť ve dnech, kdy nemáte příliš velký hlad, ale potřebujete zahřát a doplnit vitamíny. Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby pečená zelenina zůstala krásně křupavá. Recept vás překvapí svou jednoduchostí a výsledek fantastickou chutí.

Suroviny

mrkev 1 kg
celer 500 g
olivový olej
na pokapání
sůl
Na dresink
ze 2 citronů
majoránka (čerstvá) 1 hrst
lze nahradit petrželkou
kousek, čerstvý, nastrouhaný

Postup

1

Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte.

2

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 50 minut.

3

Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

28.03.2017 12:50

Sice jsem zeleninu na krajích trochu připálil, ale to je tou naší plynovou troubou :D. Jinak recept super, doma to celkem chutnalo. Nedávno jsem vyzkoušel obdobný recept, také zapečená zelenina, ale v medu a taky stojí za hřích.

Apetit magazín