Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaná feta s pečenou paprikou

V zimě upečte papriku v troubě, v létě na grilu - pokaždé svým hostům nabídnete skvělou party chuťovku.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 2 červené papriky, pokud možno se stopkou
    • 250 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
    • 1/2 lžičky chilli koření
    • 1 lžička čerstvého oregána, jemně nasekaného
    • 1–2 lžičky petrželky, nasekané najemno
    • olivový olej na zalití
    • chleba pita k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut; slupka by měla začít černat. Během pečení je dvakrát obraťte – stačí je chytit za stopku. Upečené papriky přendejte do mikrotenového sáčku, zavažte a nechte deset minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na tenké proužky. Nechte zcela zchladnout.

2 Sýr feta nakrájejte na kostičky, smíchejte s proužky papriky, přidejte chilli, oregáno, petrželku a promíchejte. Dejte do misky či sklenice a zalijte olivovým olejem. Servírujte s chlebem pita.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Paprika: Zázrak z Ameriky. Jaké druhy paprik existují a jak je využít v kuchyni?

REKLAMA

Přidat komentář