
Čočková polévka
Hřejivá zimní polévka z čočky, která podle novoroční pověry nosí peníze.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 60-90 minut
Vaření: 60-90 minut
P
Ingredience
- 1 lžíce másla či 2 lžíce oleje
- 1 malá cibule, najemno nasekaná
- 1 drobný stroužek česneku, najemno nasekaný
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel, nahrubo nastrouhané
- 140 g čočky, přebrané, propláchnuté a namočené
- 1 bobkový list
- 400g konzerva loupaných rajčat
- cca 150g kousek pekingského zelí
- sůl a pepř podle chuti
- 1 ciabatta, malá bageta nebo 2 housky, nakrájené na kostky a opečené
- extra panenský olivový olej, k podávání
Příprava jídla
Tuk zahřejte v hrnci, přisypte cibuli, česnek, mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka. Přidejte čočku, bobkový list, rajčata, pepř a 1,2 l vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla. Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.
NĚCO NAVÍC:
Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.Další recept na čočkovou polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář