Čočková polévka

Čočková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 983 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 165 g
Tuky 19 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Hřejivá zimní polévka z čočky, která podle novoroční pověry nosí peníze.

Suroviny

máslo 1 PL
lze nahradit dvěma lžícemi oleje
cibule 1 ks
malá, najemno
česnek 1 stroužek
najemno
mrkev 1 ks
malá
petržel 1 ks
nahrubo nastrouhaná
140 g
čočoka přebraná, propláchnutá, namočená
bobkový list 1 ks
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
konzerva
pekingské zelí 150 g
sůl
pepř
ciabatta 1 ks
lze nahradit malou bagetou nebo dvěma houskami, nakrájené na kostky, opečené
olivový olej
extra panenský, k podávání

Tuk zahřejte v hrnci, přisypte cibuli, česnek, mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka. Přidejte čočku, bobkový list, rajčata, pepř a 1,2 l vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla. Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

Další recept na čočkovou polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit