0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1458 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 246 g
Tuky 20 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivá zimní polévka z čočky, která podle novoroční pověry nosí peníze.

Suroviny

máslo 1 PL
nebo 2 lžíce oleje
cibule 1 ks
malá, najemno
česnek 1 stroužek
najemno
mrkev 1 ks
malá
petržel 1 ks
nahrubo nastrouhaná
čočka 140 g
přebraná, propláchnutá, namočená
bobkový list 1 ks
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
konzerva
sůl
pepř
lze nahradit malou bagetou nebo dvěma houskami, nakrájené na kostky, opečené
olivový olej
extra panenský, k podávání

Postup

1

Tuk zahřejte v hrnci, přisypte cibuli, česnek, mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka.

2

Přidejte čočku, bobkový list, rajčata, pepř a 1,2 l vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla.

3

Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.
 

NĚCO NAVÍC:
Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč