Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Paštika z kuřecích jater

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Paštika z kuřecích jater

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

nemigrovat - duplicita
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek po chvíli očištěná játra a 100ml šlehačky, restujeme, až jsou játra měkká a všechna šťáva se odpaří, dochutíme solí, pepřem a kořením dle vlastní chuti. Játra necháme chvíli schládnout, pak rozmixujeme, přidáme máslo a zbylou šlehačku a vše šlehačem spojíme, popř. ještě dochutíme. Paštiku nalejeme do srnčího hřbetu, já používám silikonovou formu, nebo jiné menší dózy, které se snadno vejdou do lednice. Můžeme použít i menší skleničky. Paštiku lze udělat i z polovičního množství, záleží jak máte velkou rodinu:-) K paštice často dělám pomerančové želé, recept ale není můj, přesto přikládám potřebujeme: 2 pomeranče 100g krystalového cukru střik koňaku špetka soli Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý nakrájíme na malé kousíčky i s kůrou, předtím jej důkladně omyjte. Cukr na pánvi rozpustíme na karamel, přidáme šťávu i kousky pomeranče, přivedeme k varu a povaříme na medovou konzistenci. Ochutíme koňakem a špetkou soli.
Autor: lucie81

Obchod Apetit