Suroviny
bílek
5
ks
moučkový cukr
90
g
vanilkový cukr
1
bal
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
ořechy
1
hrst
nasekané
máslo
30
g
rozpuštěné + na vymazání formy
na obalení kandovaného ovoce + vysypání formy
Postup
1
Do sněhu z 5 bíků vmíchejte cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku s práškem do pečiva.
2
Kandované ovoce si "obalte" v polohrubé mouce a dejte do těsta i s nakrájenými ořechy.
3
Naposledy pomalu přimíchejte (zabalujte) rozpuštěný tuk.
4
Formu na bílkový chlebíček vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou nebo kokosem, vlijte připravené těsto a dejte péct. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C, dokud nebude chlebíček hotový (poznáte podle ‚špejlového testu‘).