Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3515 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 596 g
Tuky 69 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrušky mají jen jednu nevýhodu – bývá jich najednou moc. Tenhle dezert si s přebytky poradí rychle a lahodně!

Suroviny

mléko 250 ml
se skořicí
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
hruška 600 g
máslo 1 ČL
na vymazání
strouhanka
na vysypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Zapékací nebo nákypovou formu či malý pekáček vymažte máslem a vysypte strouhankou, přebytek oklepejte.

2

Toustový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte aspoň deset minut stát, aby se chléb rozmáčel. Potom ho zpracujte na husté, kašovité těsto.

3

Žloutky v míse smíchejte s cukrem, přidejte rozmáčený chléb a oloupané hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promíchejte, aby byly kousky ovoce v těstě stejnoměrně rozptýlené.

4

Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžicí opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta. Pečte asi čtyřicet minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Nechte trochu vychladnout a podávejte.

Miniverze
Pečte asi dvacet minut v menších formičkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...