Hrušky mají jen jednu nevýhodu – bývá jich najednou moc. Tenhle dezert si s přebytky poradí rychle a lahodně!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Zapékací nebo nákypovou formu či malý pekáček vymažte máslem a vysypte strouhankou, přebytek oklepejte.
Toustový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte aspoň deset minut stát, aby se chléb rozmáčel. Potom ho zpracujte na husté, kašovité těsto.
Žloutky v míse smíchejte s cukrem, přidejte rozmáčený chléb a oloupané hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promíchejte, aby byly kousky ovoce v těstě stejnoměrně rozptýlené.
Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžicí opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta. Pečte asi čtyřicet minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Nechte trochu vychladnout a podávejte.
Miniverze
Pečte asi dvacet minut v menších formičkách.