Bílkový chlebíček je jemný dezert plný ořechů a kandovaného ovoce. Není třeba ho ničím zdobit, protože sám o sobě je naprosto fantastický. Ovšem kdybyste přeci jen chtěli, můžete ho polít čokoládou a servírovat s kopečkem zmrzliny nebo šlehačkou. Vychutnejte si bílkový chlebíček k odpolední kávě nebo jako rychlý a jednoduchý dezert po nedělním obědě.
Suroviny
Postup
Do sněhu z 5 bíků vmíchejte cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku s práškem do pečiva.
Kandované ovoce si "obalte" v polohrubé mouce a dejte do těsta i s nakrájenými ořechy.
Naposledy pomalu přimíchejte (zabalujte) rozpuštěný tuk.
Formu na bílkový chlebíček vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou nebo kokosem, vlijte připravené těsto a dejte péct. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C, dokud nebude chlebíček hotový (poznáte podle ‚špejlového testu‘).