Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1662 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 251 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílkový chlebíček je jemný dezert plný ořechů a kandovaného ovoce. Není třeba ho ničím zdobit, protože sám o sobě je naprosto fantastický. Ovšem kdybyste přeci jen chtěli, můžete ho polít čokoládou a servírovat s kopečkem zmrzliny nebo šlehačkou. Vychutnejte si bílkový chlebíček k odpolední kávě nebo jako rychlý a jednoduchý dezert po nedělním obědě.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ bal
ořechy 1 hrst
nasekané
rozpuštěné + na vymazání formy
na obalení kandovaného ovoce + vysypání formy

Postup

1

Do sněhu z 5 bíků vmíchejte cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku s práškem do pečiva.

2

Kandované ovoce si "obalte" v polohrubé mouce a dejte do těsta i s nakrájenými ořechy.

3

Naposledy pomalu přimíchejte (zabalujte) rozpuštěný tuk.

4

Formu na bílkový chlebíček vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou nebo kokosem, vlijte připravené těsto a dejte péct. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C, dokud nebude chlebíček hotový (poznáte podle ‚špejlového testu‘).

Autor: ivetastro

Apetit magazín