Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gin & tonic koláčky

Trochu sladké, trochu kyselé... Tyhle koláčky jsou ideální tečkou za obědem, na který můžete navázat ginem s tonikem v původní tekuté verzi.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 6 koláčků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ Chlazení
PT35M
Pečení 0:35
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 35 g moučkového cukru
    • 75 g studeného másla
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 1 žloutek
    • 60 ml toniku

    NA NÁPLŇ

    • 4 vejce
    • 165 g krupicového cukru
    • 1 lžíce najemno strouhané kůry z biocitronu
    • 185 g citronové šťávy
    • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 60 ml ginu

    NA DOKONČENÍ

    • 200 ml smetany ke šlehání (30%)
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 2 lžíce najemno strouhané kůry z limety (nejlépe chemicky neošetřené)
    • 2 lžíce krupicového cukru

Příprava jídla

1 Mouku, moučkový cukr, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a prsty promněte tak, aby vám vznikla drobenka (skvěle to jde i v robotu). Přidejte žloutek a tonik a vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na alespoň 30 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si 6 malých formiček s odnímatelným dnem. Těsto rozdělte na 6 dílů, každý vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku asi 5 mm a vyložte jím formičky, dejte ještě na 15 minut chladit. Poté vždy dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vsypte suché fazole nebo rýži. Pečte tzv. naslepo 10 minut, poté sundejte papír i se zátěží a dejte ještě na 5 minut péct, aby těsto zezlátlo. Nechte vychladnout.

3 Na náplň prošlehejte vejce, cukr, citronovou kůru i šťávu, smetanu (33%) a gin. Náplň vlijte do připravených koláčků a dejte ještě na cca 20 minut péct (náplň musí tak akorát ztuhnout). Mezitím promíchejte limetovou kůru a krupicový cukr. Smetanu (30%) vyšlehejte se lžící moučkového cukru.

4 Upečené koláčky nechte vychladnout a vyjměte z formiček. Ozdobte šlehačkou a podávejte s limetkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Koktejl Apetit

Květinové cake pops

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Rajčátka plněná kuskusem

Lodičky s modrým sýrem a ořechy

Paprikové špízy

Bleskově marinovaný losos

Makronkový dort jako z Paříže

Přidat komentář