0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 6 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4469 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 400 g
Tuky 257 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trochu sladké, trochu kyselé... Tyhle koláčky jsou ideální tečkou za obědem, na který můžete navázat ginem s tonikem v původní tekuté verzi.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
moučkový cukr 35 g
máslo 75 g
studené
citronová kůra 2 ČL
žloutek 1 ks
tonic 60 ml
Na náplň
vejce 4 ks
krupicový cukr 165 g
citronová kůra 1 PL
citronová šťáva 185 g
gin 60 ml
Na dokončení
moučkový cukr 1 PL
limetová kůra 2 PL
jemně strouhaná
krupicový cukr 2 PL

1 Mouku, moučkový cukr, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a prsty promněte tak, aby vám vznikla drobenka (skvěle to jde i v robotu). Přidejte žloutek a tonik a vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na alespoň 30 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si 6 malých formiček s odnímatelným dnem. Těsto rozdělte na 6 dílů, každý vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku asi 5 mm a vyložte jím formičky, dejte ještě na 15 minut chladit. Poté vždy dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vsypte suché fazole nebo rýži. Pečte tzv. naslepo 10 minut, poté sundejte papír i se zátěží a dejte ještě na 5 minut péct, aby těsto zezlátlo. Nechte vychladnout.

3 Na náplň prošlehejte vejce, cukr, citronovou kůru i šťávu, smetanu (33%) a gin. Náplň vlijte do připravených koláčků a dejte ještě na cca 20 minut péct (náplň musí tak akorát ztuhnout). Mezitím promíchejte limetovou kůru a krupicový cukr. Smetanu (30%) vyšlehejte se lžící moučkového cukru.

4 Upečené koláčky nechte vychladnout a vyjměte z formiček. Ozdobte šlehačkou a podávejte s limetkovým cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč