Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perník se sušeným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7073 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 945 g
Tuky 292 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně vláčný perník je plný sušeného ovoce a ukrytý pod čokoládovou čepicí.

Suroviny

med 200 g
máslo 100 g
třtinový cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 2 ks
Na náplň
meruňkový džem 265 g
sušené meruňky 50 g
na kostičky
sušené švestky 50 g
na kostičky
meruňkovice 60 ml
nebo meruňkový likér
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Sušené ovoce na náplň propláchněte horkou vodou. Všechny přísady na náplň smíchejte a nechte 2 hodiny stát, aby ovoce změklo. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

V kastrůlku zahřejte med, přidejte cukr, mléko a máslo a míchejte, až se cukr rozpustí, a nechte trochu zchladnout. Mouku prosejte s kypřicím práškem, perníkovým kořením a kakaem.

3

Pak přimíchejte medovou směs a vejce a vypracujte hladké těsto.

4

Polovinu těsta rozetřete do formy s vyšším okrajem 20x30 cm vyložené pečicím papírem. Pomocí lžičky na povrch rozdělte náplň.

5

Na to rozprostřete zbylé těsto a povrch uhlaďte. Pečte asi 45 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

6

Přísady na polevu za stálého míchání zvolna rozpusťte ve vodní lázni. Nechte mírně zchladnout a naneste na zchladlý perník vyndaný z formy. Po ztuhnutí krájejte na kostky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

05.05.2019 21:46

Podaril sa úžasne! Do polevy som nedala maslo a nechýbalo tam.

16.04.2015 11:07

U nás velmi oblíben, jen druhou polovinu těstatrochu ředím, aby se lépe roztekla na náplň.

03.10.2014 20:10

Zkoušela jsem hned, když vyšel v časopise. Byl pekelně sladký, ale tááák dobrý :)

29.07.2014 12:48

Vynikající. Jen jsem do polevy již nepřidávala máslo a udělala jen ze smetany a čokolády.

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč