Perník se sušeným ovocem

Perník se sušeným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Perník se sušeným ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7073 kcal
Bílkoviny 105 g
Cukr 945 g
Tuky 292 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krásně vláčný perník je plný sušeného ovoce a ukrytý pod čokoládovou čepicí.

Suroviny

med 200 g
mléko 4 PL
máslo 100 g
třtinový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 330 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
perníkové koření 2 ČL
kakao holandského typu 1.5 PL
vejce 2 ks
Na náplň
meruňkový džem 265 g
sušené meruňky 50 g
na kostičky
rozinky 30 g
sušené švestky 50 g
na kostičky
meruňkovice 60 ml
nebo meruňkový likér
Na polevu
máslo 50 g
smetana ke šlehání 150 ml
tmavá čokoláda 200 g

1 Sušené ovoce na náplň propláchněte horkou vodou. Všechny přísady na náplň smíchejte a nechte 2 hodiny stát, aby ovoce změklo. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 V kastrůlku zahřejte med, přidejte cukr, mléko a máslo a míchejte, až se cukr rozpustí, a nechte trochu zchladnout. Mouku prosejte s kypřicím práškem, perníkovým kořením a kakaem. Pak přimíchejte medovou směs a vejce a vypracujte hladké těsto.

3 Polovinu těsta rozetřete do formy s vyšším okrajem 20x30 cm vyložené pečicím papírem. Pomocí lžičky na povrch rozdělte náplň. Na to rozprostřete zbylé těsto a povrch uhlaďte. Pečte asi 45 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.

4 Přísady na polevu za stálého míchání zvolna rozpusťte ve vodní lázni. Nechte mírně zchladnout a naneste na zchladlý perník vyndaný z formy. Po ztuhnutí krájejte na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit