Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placák se šalotkami a kozím sýrem

Náplň ve francouzském stylu vás nadchne!
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Pečení: 20 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 15 šalotek, oloupaných a rozpůlených
    • (nebo 4 středně velké červené cibule, oloupané a rozdělené na osminky)
    • 2 lžíce olivového oleje + trochu na plech a na potření
    • 2 lžíce přírodního (třtinového) cukru
    • 1 dávka základního těsta
    • 100 g kozího sýra, rozdrobeného
    • mořská sůl

    Na bazalkový olej
    • 80 ml olivového oleje
    • 40 g čerstvých bazalkových lístků

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 180 °C. Suroviny na bazalkový olej zpracujte v mixéru a dejte stranou.

2 Cibuli smíchejte v míse se dvěma lžícemi oleje a s cukrem. Dejte ji do zapékací nádoby a pečte 15–20 minut, aby zezlátla a zkaramelizovala. Odložte stranou.

3 Těsto vypracujte podle základního receptu a nechte vykynout. Až bude mít dvojnásobný objem, zapracujte do něj rovnoměrně kozí sýr. Plech lehce vymažte a těsto na něj natlačte (mělo by tvořit obdélník o ploše 20 x 30 cm), potřete olejem a navrch naskládejte šalotky. Pečte 15–20 minut, dozlatova. Před podáváním potřete povrch bazalkovým olejem.

NĚCO NAVÍC:
Jestli vám kozí sýr nevoní, můžete místo něj použít třeba brynzu nebo čerstvý kravský sýr.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šalotková polévka se špenátovým pestem

REKLAMA

Přidat komentář