Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové noky s gorgonzolou

Gorgonzolu teoreticky stačí jen rozpustit a nalít na uvařené noky nebo těstoviny. Když do ní ale přidáte ořechy a víno, rázem získáte pokrm jako pro bohy…

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Omáčka Francouzská

Ingredience

    • 50 g vlašských ořechů
    • 100 g gorgonzoly
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 100 ml bílého vína
    • 500 g bramborových noků
    • sůl

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte ji, a než ji přivedete k varu, připravte si gorgonzolovou omáčku. V nepřilnavé pánvi nasucho opražte vlašské ořechy. Přidejte k nim nadrobenou gorgonzolu a zalijte smetanou a vínem. Neustále míchejte a počkejte, až se sýr úplně rozpustí.

2 Mezitím uvařte noky. Sceďte je a podávejte přelité gorgonzolovou omáčkou.

GORGONZOLA dostala jméno podle vesnice v Lombardii, odkud pravděpodobně pochází. Traduje se, že ji vynalezl lakomý hostinský,  který se pokusil prodat trochu plesnivý měkký sýr jako specialitu. U hostů sklidil velký úspěch – a plísňový sýr byl na světě! Bochník  tradiční gorgonzoly (k dostání jen v Itálii) se připravuje zásadně z mléka ze dvou dojení; průmyslově vyráběná ,gorgonzola dolce‘ z pasterovaného mléka vzniká jen z jedné nadojené dávky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář