
Vanilkový koláč z podmáslí
Hřejivé vůni vanilky nikdo neodolá...
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 10 řezů
Ingredience
- 300 g sušenek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 75 g rozpuštěného másla
- 3 vrchovaté lžíce přírodního cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 375 ml podmáslí
- ovoce na ozdobu
Na náplň
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Do mixéru dejte sušenky, rozmixujte je (nebo je rozdrobte v igelitovém sáčku paličkou na maso či válečkem). Přidejte vanilkovou esenci i máslo a několika pulzy mixéru spojte v jednolitou směs. Přesypte ji do dortové formy, pečlivě umačkejte a osm až deset minut zapékejte v troubě.
2 V mixéru mezitím smíchejte cukr, mouku a sůl. Přidejte vejce, vanilkovou esenci, muškátový oříšek, máslo a podmáslí. Mixér nechte asi dvacet vteřin běžet, abyste získali nadýchanou směs. Nalijte ji na předpečený sušenkový základ a pečte třicet až třicet pět minut, aby náplň zpevnila. Nechte vychladnout, ozdobte ovocem a podávejte.
Přidat komentář