0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 87
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2968 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 274 g
Tuky 170 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivé vůni vanilky nikdo neodolá...

Suroviny

sušenky 300 g
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 75 g
rozpuštěné
Na náplň
třtinový cukr 3 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
velká
vanilkový extrakt 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
máslo 1 PL
rozpuštěné
ovoce
na ozdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Do mixéru dejte sušenky, rozmixujte je (nebo je rozdrobte v igelitovém sáčku paličkou na maso či válečkem). Přidejte vanilkovou esenci i máslo a několika pulzy mixéru spojte v jednolitou směs. Přesypte ji do dortové formy, pečlivě umačkejte a osm až deset minut zapékejte v troubě.

2

V mixéru mezitím smíchejte cukr, mouku a sůl. Přidejte vejce, vanilkovou esenci, muškátový oříšek, máslo a podmáslí. Mixér nechte asi dvacet vteřin běžet, abyste získali nadýchanou směs. Nalijte ji na předpečený sušenkový základ a pečte třicet až třicet pět minut, aby náplň zpevnila. Nechte vychladnout, ozdobte ovocem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč