0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší ovocné koláče sezony

Nejlepší ovocné koláče sezony
sdílet:
Kdo by nemiloval ovocné koláče? Každý rok se těšíme na léto, kdy budeme moci péct z malin, meruněk, třešní, ostružin nebo rybízu lehoučké bublaniny, drobenkové koláče či rychlé buchty na plech. Redaktorky Apetitu prozradily, jaké jsou jejich tipy na letní pečení, a podělily se s námi o své nejoblíbenější recepty.

Když přijde na sladké, každá členka redakce má své nejoblíbenější dezerty. Redaktorka Katka Kočičková miluje a vyrábí zmrzlinu. Šéfredaktorka webu Martina Zajícová peče fantastické dorty. Redaktorka Stáňa Moravcová ml. má ohromný přehled o tom, jak kynuté i jiné klasické moučníky dělaly naše babičky a dokáže ve starých kuchařkách objevit opravdové poklady. Šéfredaktorka Apetitu Lucie Kubrová zase často hledá, jak dezerty odlehčit.

Jsme zkrátka každá jiná, různé jsou i naše chutě a podle toho vypadají i recepty, které holky z redakce pro čtenáře vymýšlejí, zkoušejí a píšou. Když ale nastane sezona a v redakci se začnou péct koláče s letním ovocem, shodneme se všechny: milujeme je vřelou a bezvýhradnou láskou!

Vyzpovídali jsme redakci Apetitu a dozvěděli se, jaké recepty na ovocné koláče jsou srdeční záležitostí žen, které se jídlem zabývají dnes a denně.

Nejlepší letní koláče s ovocem podle redakce Apetitu

Šéfredaktorka Apetitu Lucie Kubrová, foto: Alena Hrbková – archiv časopisu ApetitŠéfredaktorka Lucie Kubrová říká: „Miluju klasické lité koláče na plech s drobenkou. Tenhle meruňkový s jogurtem je krásně vláčný. Jen jsem si trošku upravila recept – místo vanilkového jogurtu  do koláče dávám bílý řecký jogurt rozmíchaný s vanilkovým cukrem.“ A hned přidává tip, jak si koláč vychutnat, i když zrovna není sezona meruněk či ostružin: „Skvělé je, že ovoce v tomhle koláči můžete obměňovat podle toho, co máte zrovna po ruce. Místo ostružin můžete dát maliny nebo rybíz, místo meruněk použijte třeba nektarinky či broskve.“
 
 
 
Stáňa Moravcová ml., foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitRedaktorka Stáňa Moravcová ml. volí klasiku a doporučuje kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou: „Miluju tvaroh. Navíc rybíz je z tuzemského ovoce tím, které nejvíc osvěží, tak bychom na něj neměli zapomínat!“
 
 
Martina Zajícová, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitŠéfredaktorka webu Apetitonline.cz Martina Zajícová se Stáňou v otázce kombinace tvarohu s ovocem zcela souhlasí: „Já zbožňuju koláče s tvarohem, letním ovocem a drobenkou! Bez těch nemůžu žít! Nejvíc na světě miluju koláčky s tvarohem a červeným rybízem s drobenkou z červencového Apetitu z roku 2018 , protože nadýchané těsto, šťavnatý tvaroh, nakyslý rybíz a sladká křupavá drobenka jsou dohromady prostě dokonalé!“
 
 
A přidává ještě jednoho letního favorita: „Doporučit můžu taky tyhle borůvkové, protože z nich doslova vyzařuje léto. A mandličky po obvodu a horké rumové máslo, jímž je pokapete na závěr, jim dodají další rozměr.“
 
 
Darina Sieglová, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitRedaktorka Darina Sieglová přitakává, že k létu patří chození po lese a sbírání borůvek, a nešetří chválou borůvkových koláčů: „Já nedám dopustit na kynutý koláč mojí tety Dany, protože borůvky a tenké kynuté těsto s drobenkou, fialová pusa a hrnek studeného mléka, kterým ten horký koláč zapíjim, to je prostě nejvíc! Navíc je tenhle koláč skvělý i druhý nebo třetí den, a to se počítá!“
 
 
 
Kateřina Kočičková, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitO poslední dva tipy na skvělé letní koláče se spoustou ovoce se s námi podělila redaktorka Katka Kočičková:
„Mám strašně ráda křehké těsto a krém, takže když se spojí oboje dohromady a doplní se letním ovocem, je to lahoda! Miluju třeba křehký koláč se žloutkovým krémem.“
 
Ale – pokud jste se zalekli složitější přípravy – má pro vás Katka alternativu: „Koláče plněné krémem ale patří přece jen mezi náročnější pečení, a tak když potřebuju něco rychlého a dobrého, volím jednoduchý koláč, který trochu připomíná bublaninu. Tvarohový koláč s ostružinami patří mezi nejstarší recepty na webu. Vzpomínám si, že když jsem ho před lety viděla v Apetitu (kde jsem tehdy ještě nepracovala, ale zato jsem ho s láskou četla), byl to totální objev! Pekla jsem ho tenkrát pořád a už nikdy potom jsem tak často od kamarádů a známých neslyšela větu: ‚Dáš mi recept?‘  Dodnes ho mám ráda. Je skvělý a peču ho nejen s ostružinami, ale se vším ovocem, co mi přijde pod ruku!“
 
Nezaujal vás žádný dezert z výběru Apetitu? Zkuste chvíli brouzdat našimu stránkami. Na webu máme desítky receptů na ovocné koláče! Další nápady na rychlé a snadné koláče s letním ovocem jsme pro vás shromáždili například v souboru receptů níže.
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč