Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší ovocné koláče sezony

Nejlepší ovocné koláče sezony
sdílet:
Kdo by nemiloval ovocné koláče? Každý rok se těšíme na léto, kdy budeme moci péct z malin, meruněk, třešní, ostružin nebo rybízu lehoučké bublaniny, drobenkové koláče či rychlé buchty na plech. Redaktorky Apetitu prozradily, jaké jsou jejich tipy na letní pečení, a podělily se s námi o své nejoblíbenější recepty.

Když přijde na sladké, každá členka redakce má své nejoblíbenější dezerty. Redaktorka Katka Kočičková miluje a vyrábí zmrzlinu. Šéfredaktorka webu Martina Zajícová peče fantastické dorty. Redaktorka Stáňa Moravcová ml. má ohromný přehled o tom, jak kynuté i jiné klasické moučníky dělaly naše babičky a dokáže ve starých kuchařkách objevit opravdové poklady. Šéfredaktorka Apetitu Lucie Kubrová zase často hledá, jak dezerty odlehčit.

Jsme zkrátka každá jiná, různé jsou i naše chutě a podle toho vypadají i recepty, které holky z redakce pro čtenáře vymýšlejí, zkoušejí a píšou. Když ale nastane sezona a v redakci se začnou péct koláče s letním ovocem, shodneme se všechny: milujeme je vřelou a bezvýhradnou láskou!

Vyzpovídali jsme redakci Apetitu a dozvěděli se, jaké recepty na ovocné koláče jsou srdeční záležitostí žen, které se jídlem zabývají dnes a denně.

Nejlepší letní koláče s ovocem podle redakce Apetitu

Šéfredaktorka Apetitu Lucie Kubrová, foto: Alena Hrbková – archiv časopisu ApetitŠéfredaktorka Lucie Kubrová říká: „Miluju klasické lité koláče na plech s drobenkou. Tenhle meruňkový s jogurtem je krásně vláčný. Jen jsem si trošku upravila recept – místo vanilkového jogurtu  do koláče dávám bílý řecký jogurt rozmíchaný s vanilkovým cukrem.“ A hned přidává tip, jak si koláč vychutnat, i když zrovna není sezona meruněk či ostružin: „Skvělé je, že ovoce v tomhle koláči můžete obměňovat podle toho, co máte zrovna po ruce. Místo ostružin můžete dát maliny nebo rybíz, místo meruněk použijte třeba nektarinky či broskve.“
 
 
 
Stáňa Moravcová ml., foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitRedaktorka Stáňa Moravcová ml. volí klasiku a doporučuje kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou: „Miluju tvaroh. Navíc rybíz je z tuzemského ovoce tím, které nejvíc osvěží, tak bychom na něj neměli zapomínat!“
 
 
Martina Zajícová, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitŠéfredaktorka webu Apetitonline.cz Martina Zajícová se Stáňou v otázce kombinace tvarohu s ovocem zcela souhlasí: „Já zbožňuju koláče s tvarohem, letním ovocem a drobenkou! Bez těch nemůžu žít! Nejvíc na světě miluju koláčky s tvarohem a červeným rybízem s drobenkou z červencového Apetitu z roku 2018 , protože nadýchané těsto, šťavnatý tvaroh, nakyslý rybíz a sladká křupavá drobenka jsou dohromady prostě dokonalé!“
 
 
A přidává ještě jednoho letního favorita: „Doporučit můžu taky tyhle borůvkové, protože z nich doslova vyzařuje léto. A mandličky po obvodu a horké rumové máslo, jímž je pokapete na závěr, jim dodají další rozměr.“
 
 
Darina Sieglová, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitRedaktorka Darina Sieglová přitakává, že k létu patří chození po lese a sbírání borůvek, a nešetří chválou borůvkových koláčů: „Já nedám dopustit na kynutý koláč mojí tety Dany, protože borůvky a tenké kynuté těsto s drobenkou, fialová pusa a hrnek studeného mléka, kterým ten horký koláč zapíjim, to je prostě nejvíc! Navíc je tenhle koláč skvělý i druhý nebo třetí den, a to se počítá!“
 
 
 
Kateřina Kočičková, foto: A. Hrbková, archiv časopisu ApetitO poslední dva tipy na skvělé letní koláče se spoustou ovoce se s námi podělila redaktorka Katka Kočičková:
„Mám strašně ráda křehké těsto a krém, takže když se spojí oboje dohromady a doplní se letním ovocem, je to lahoda! Miluju třeba křehký koláč se žloutkovým krémem.“
 
Ale – pokud jste se zalekli složitější přípravy – má pro vás Katka alternativu: „Koláče plněné krémem ale patří přece jen mezi náročnější pečení, a tak když potřebuju něco rychlého a dobrého, volím jednoduchý koláč, který trochu připomíná bublaninu. Tvarohový koláč s ostružinami patří mezi nejstarší recepty na webu. Vzpomínám si, že když jsem ho před lety viděla v Apetitu (kde jsem tehdy ještě nepracovala, ale zato jsem ho s láskou četla), byl to totální objev! Pekla jsem ho tenkrát pořád a už nikdy potom jsem tak často od kamarádů a známých neslyšela větu: ‚Dáš mi recept?‘  Dodnes ho mám ráda. Je skvělý a peču ho nejen s ostružinami, ale se vším ovocem, co mi přijde pod ruku!“
 
Nezaujal vás žádný dezert z výběru Apetitu? Zkuste chvíli brouzdat našimu stránkami. Na webu máme desítky receptů na ovocné koláče! Další nápady na rychlé a snadné koláče s letním ovocem jsme pro vás shromáždili například v souboru receptů níže.
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...