Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bucatini s tuňákem

Čerstvý tuňák, to je luxus, jaký se na talíři hned tak nevidí. Dopřejte si ho klidně i ve všední den.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 velký lilek na tenké plátky
    • sůl
    • 300 g čerstvého tuňáka, nakrájeného na kostky
    • šťáva z jednoho pomeranče
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • kůra z 1/2 pomeranče, na nudličky
    • olivový olej
    • 2 lžíce sezamových semínek
    • 320 g těstovin bucatini, uvařených al dente

Příprava jídla

1 Nakrájejte velký lilek na tenké plátky, osolte a nechte 30 minut vypotit. Mezitím marinujte na kostky nakrájeného čerstvého tuňáka (300 g) ve šťávě z jednoho pomeranče se 2 lžícemi nasekané pažitky. Nudličky kůry z 1/2 pomeranče spařte vroucí vodou.

3 Opláchnuté a osušené plátky lilku osmažte dozlatova a osušte papírovou utěrkou. Okapaného a osoleného tuňáka opékejte 3 minuty na olivovém oleji s pomerančovou kůrou a 2 lžícemi sezamových semínek. Promíchejte s těstovinami a s lilkem a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář