Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji, konfitovaný česnek, pastiňákové pyré

Popis receptu: 
x
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    •1 kachní prso •100 ml sezamového oleje •sůl, pepř •1 hlava česneku •100 ml vína •50 g pastiňáku •2 lístky šalvěje •20 g másla •5 g třtinového cukru •mléko •smetana •oříšek másla

Příprava jídla

Kachní prsa osolíme a naložíme do sezamového oleje (minimálně přes noc). Zprudka je opečeme. Nejprve kůží dolů, následně i obráceně, asi půldruhé minuty z každé strany. Pak vložíme do trouby a při 190 °C pečeme asi 10 minut. Poté rozkrojíme a servírujeme. Česnekovou palici asi dvě hodiny pomalu vaříme v lehce probublávající vodě s trochou červeného vína. Pak ji vyndáme a uřízneme vršek, abychom odhalili stroužky. Vložíme na pekáček, lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 200 °C. Čerstvý pastiňák oloupeme, rozkrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka v osoleném mléce se smetanou a kouskem másla. Přidáme lístek šalvěje. Po uvaření pastiňák vyjmeme a rozmixujeme na pyré. Dle potřeby dosolíme nebo povolíme vyvařenou smetanou.
REKLAMA

Přidat komentář