0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji s pastiňákovým pyré

Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji s pastiňákovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1639 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 18 g
Tuky 157 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kachní prsa 1 ks
sezamový olej 100 ml
sůl
pepř
česnek
víno červené 100 ml
pastinák 50 g
šalvěj 2 lístky
máslo 50 g
třtinový cukr 5 g
mléko
smetana

Postup

1

Kachní prsa osolíme a naložíme do sezamového oleje (minimálně přes noc). Zprudka je opečeme. Nejprve kůží dolů, následně i obráceně, asi půldruhé minuty z každé strany.

2

Pak vložíme do trouby a při 190 °C pečeme asi 10 minut. Poté rozkrojíme a servírujeme.

3

Česnekovou palici asi dvě hodiny pomalu vaříme v lehce probublávající vodě s trochou červeného vína. Pak ji vyndáme a uřízneme vršek, abychom odhalili stroužky.

4

Vložíme na pekáček, lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 200 °C.

5

Čerstvý pastiňák oloupeme, rozkrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka v osoleném mléce se smetanou a kouskem másla. Přidáme lístek šalvěje. Po uvaření pastiňák vyjmeme a rozmixujeme na pyré. Dle potřeby dosolíme nebo povolíme vyvařenou smetanou.

Obchod Apetit