Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji, konfitovaný česnek, pastiňákové pyré

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kachní prsa marinovaná v sezamovém oleji, konfitovaný česnek, pastiňákové pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

•1 kachní prso
•100 ml sezamového oleje
•sůl, pepř
•1 hlava česneku
•100 ml vína
•50 g pastiňáku
•2 lístky šalvěje
•20 g másla
•5 g třtinového cukru
•mléko
•smetana
•oříšek másla
Kachní prsa osolíme a naložíme do sezamového oleje (minimálně přes noc). Zprudka je opečeme. Nejprve kůží dolů, následně i obráceně, asi půldruhé minuty z každé strany. Pak vložíme do trouby a při 190 °C pečeme asi 10 minut. Poté rozkrojíme a servírujeme. Česnekovou palici asi dvě hodiny pomalu vaříme v lehce probublávající vodě s trochou červeného vína. Pak ji vyndáme a uřízneme vršek, abychom odhalili stroužky. Vložíme na pekáček, lehce posypeme třtinovým cukrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby na 200 °C. Čerstvý pastiňák oloupeme, rozkrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka v osoleném mléce se smetanou a kouskem másla. Přidáme lístek šalvěje. Po uvaření pastiňák vyjmeme a rozmixujeme na pyré. Dle potřeby dosolíme nebo povolíme vyvařenou smetanou.

Obchod Apetit