Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 694 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 40 g
Tuky 53 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké a rychlé karí. Máte-li rádi méně pálivá jídla, nahraďte chilli papričky zelenou paprikou. Do karí můžete přidat i baby lilek nebo zelené fazolky. Místo kachny můžete použít kuře, hovězí nebo krevety.

Suroviny

600 g
pečená kachna 3–4 kachní stehna nebo 1 menší kachna
rostlinný olej 3 PL
4 PL
jungle kari pasta
vývar 400 ml
lze nahradit vodou
zbavená semínek, nemusí být
rybí omáčka
podle chuti
limetková šťáva podle chuti
thajská bazalka
koriandr čerstvý
čerstvé listy
rýže jasmínová
k podávání

Postup

1

1 Natrhejte kachní maso na menší sousta. V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm pár minut restujte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte vodu nebo vývar a přiveďte k varu. Plamen ztlumte a do pánve dejte kachnu, chilli papričky a rybí omáčku. Minutu vařte, ochutnejte a případně přidejte ještě rybí omáčku. Sundejte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a bylinky. Ihned podávejte s jasmínovou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...