Lehké a rychlé karí. Máte-li rádi méně pálivá jídla, nahraďte chilli papričky zelenou paprikou. Do karí můžete přidat i baby lilek nebo zelené fazolky. Místo kachny můžete použít kuře, hovězí nebo krevety.
Suroviny
600
g
pečená kachna 3–4 kachní stehna nebo 1 menší kachna
rostlinný olej
3
PL
4
PL
jungle kari pasta
vývar
400
ml
lze nahradit vodou
chilli paprička
2
ks
zbavená semínek, nemusí být
rybí omáčka
podle chuti
limetková šťáva podle chuti
thajská bazalka
koriandr čerstvý
čerstvé listy
rýže jasmínová
k podávání
Postup
1
1 Natrhejte kachní maso na menší sousta. V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm pár minut restujte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte vodu nebo vývar a přiveďte k varu. Plamen ztlumte a do pánve dejte kachnu, chilli papričky a rybí omáčku. Minutu vařte, ochutnejte a případně přidejte ještě rybí omáčku. Sundejte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu a bylinky. Ihned podávejte s jasmínovou rýží.