0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní stehna s vinno-rybízovou omáčkou

kachni prsa se zelím
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kachní stehna s vinno-rybízovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6496 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 782 g
Tuky 259 g
Vláknina 115 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika dotažená k dokonalosti!

Suroviny

tymián 12 snítek
čerstvý
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
po 240 g
Na zelí a na omáčku
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na půlkolečka
jemně nakrouhané
hnědý cukr 1 PL
lze vynechat
jalovec 4 ks
jalovčinky neboli sušené bobule jalovce
suché
rybízová zavařenina 125 g
červenorybízové želé nebo džem, podle chuti protřený přes sítko, abyste jej zbavili peciček
skořice 1 svitek
hřebíček 3 ks
Na knedlíky
zelenina 300 g
směs nastrouhané mrkve (převaha), nastrouhaného pastináku a řapíkatého celeru nakrájeného na malé kostičky
ghí 1 PL
nebo máslo
sůl
pečivo 300 g
bílé, na kostičky
mléko 250 ml
vejce 3 ks
petrželka 1 hrst
čerstvá, nakrájená
mouka pšeničná hrubá
podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do pekáčku dejte tymián, česnek a cibuli, na ně položte osolená a opepřená kachní stehna a pečte zhruba 45 minut, aby bylo maso propečené.

2

ZELÍ Mezitím rozehřejte v pánvi olej a 3–4 minuty opékejte cibuli. Vložte zelí, cukr podle chuti (lze i vynechat – díky želé a sladké omáčce), jalovec a vlijte zhruba polovinu vína. Za občasného promíchání vařte zhruba 30–35 minut. Pak vmíchejte 1 lžíci rybízového želé nebo propasírovaného džemu.

3

KNEDLÍKY Zatímco se zelí vaří, připravte knedlíky a následně svařte omáčku. Na knedlíky zeleninu krátce opečte na ghí či másle. Osolte. Pečivo zalijte mlékem prošlehaným s vejci. Smíchejte se zchladlou zeleninou, petrželkou, poprašte moukou (a případně jí přidejte víc podle potřeby).

Z těsta vytvarujte koule o něco menší než tenisák, pečte v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při stejné teplotě jako kachnu a spolu s ní, až zvenku zezlát- nou a uvnitř jsou hotové (cca 10–15 minut).

4

OMÁČKA Zbývající želé nebo džem (ten můžete nechat i neprotřený) a víno plus koření zvolna vařte na středním ohni 5 minut, aby směs zhoustla a zesirupovatěla.

Kachnu podávejte se zelím, s vinno-rybízovou omáčkou a s knedlíky, popřípadě i s výpekem a cibulovo-česnekovou směsí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč