Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horký salát s uzeninou

Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 400 g kvalitních uzenek (třeba tenkých bílých grilovacích klobásek)
    • 1 cibuli, nejlépe červenou, nakrájenou nahrubo
    • 1 zarovnanou lžíci kremžské hořčice
    • 1 lžíci krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 16 třešňových rajčátek (nebo 4 běžná, pokrájená na kousky)
    • 2 salátová srdíčka
    • 1 velké avokádo
    • 1/4 okurky
    • 1 lžíci octa, nejlépe červeného vinného
    • sůl a pepř
    • čerstvý chléb nebo bagetu k podávání

Příprava jídla

1. osmažte uzeninu Rozpalte olej ve velké pánvi nebo woku a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.

2. dokončete salát Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve. Do té teď přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.

Kouzelná přísada
Kdo ,to rád ostré‘, ale s mírou, sáhne po pikantní sestře kremžské hořčice: hrubozrnné francouzské, např. značky Maille. Koupíte ji třeba v Globusu či Carrefouru, 215 g za cca 40 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.11
Obrazek uzivatele
skvely a rychly salatik

Přidat komentář