Neváhejte a pozvěte do kuchyně méně obvyklou, ale o to chutnější zeleninu, jako je bulvový fenykl nebo artyčoky...
Suroviny
Postup
Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte, nechte trochu vychladnout a oloupejte.
Zatímco se vaří, připravte si pesto. Rozmixujte koriandr, mandle, česnek, parmazán, ocet a olivový olej, osolte a opepřete. Dejte do velké mísy a odložte stranou.
Pak přidejte uvařené a oloupané brambory, fenykl, artyčoky, osolte a opepřete a promíchejte, až se vše obalí pestem. Při podávání ozdobte lístky šiso nebo bazalky.
NĚCO NAVÍC
Šiso je japonský název pro asijskou bylinku jménem perila. Má příjemnou štiplavou chuť, listy trochu připomínají mladé lístky kopřiv a u nás ji občas koupíte v Makru nebo u asijských zelinářů. Semena perily prodává Semo a snadno si ji vypěstujete doma (vysejte ji k rajčatům, odpuzuje škůdce). Fialová varianta je v salátech zvláště efektní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )