Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 202 g
Tuky 144 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neváhejte a pozvěte do kuchyně méně obvyklou, ale o to chutnější zeleninu, jako je bulvový fenykl nebo artyčoky...

Suroviny

brambory 1 kg
drobné, nové
sůl
fenykl 2
nakrájené přes vlákno
6 ks
nakládané artyčoky rozčtvrcené
fialové lístky šiso lze nahradit bazalkou
Na pesto
koriandr 2 svazky
mandle loupané 40 g
opražené
česnek 1 stroužek
drcený
parmazán 25 g
strouhaný
balzamikový ocet bílý 2 PL
olivový olej extra panenský 125 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte, nechte trochu vychladnout a oloupejte.

2 Zatímco se vaří, připravte si pesto. Rozmixujte koriandr, mandle, česnek, parmazán, ocet a olivový olej, osolte a opepřete. Dejte do velké mísy a odložte stranou.

3 Pak přidejte uvařené a oloupané brambory, fenykl, artyčoky, osolte a opepřete a promíchejte, až se vše obalí pestem. Při podávání ozdobte lístky šiso nebo bazalky.

NĚCO NAVÍC
Šiso je japonský název pro asijskou bylinku jménem perila. Má příjemnou štiplavou chuť, listy trochu připomínají mladé lístky kopřiv a u nás ji občas koupíte v Makru nebo u asijských zelinářů. Semena perily prodává Semo a snadno si ji vypěstujete doma (vysejte ji k rajčatům, odpuzuje škůdce). Fialová varianta je v salátech zvláště efektní.

 

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit