Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 202 g
Tuky 144 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Neváhejte a pozvěte do kuchyně méně obvyklou, ale o to chutnější zeleninu, jako je bulvový fenykl nebo artyčoky...

Suroviny

brambory 1 kg
drobné, nové
sůl
fenykl 2
nakrájené přes vlákno
6 ks
nakládané artyčoky rozčtvrcené
fialové lístky šiso lze nahradit bazalkou
Na pesto
koriandr 2 svazky
mandle loupané 40 g
opražené
česnek 1 stroužek
drcený
parmazán 25 g
strouhaný
balzamikový ocet bílý 2 PL
olivový olej extra panenský 125 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte, nechte trochu vychladnout a oloupejte.

2 Zatímco se vaří, připravte si pesto. Rozmixujte koriandr, mandle, česnek, parmazán, ocet a olivový olej, osolte a opepřete. Dejte do velké mísy a odložte stranou.

3 Pak přidejte uvařené a oloupané brambory, fenykl, artyčoky, osolte a opepřete a promíchejte, až se vše obalí pestem. Při podávání ozdobte lístky šiso nebo bazalky.

NĚCO NAVÍC
Šiso je japonský název pro asijskou bylinku jménem perila. Má příjemnou štiplavou chuť, listy trochu připomínají mladé lístky kopřiv a u nás ji občas koupíte v Makru nebo u asijských zelinářů. Semena perily prodává Semo a snadno si ji vypěstujete doma (vysejte ji k rajčatům, odpuzuje škůdce). Fialová varianta je v salátech zvláště efektní.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit