0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2702 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 286 g
Tuky 144 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neváhejte a pozvěte do kuchyně méně obvyklou, ale o to chutnější zeleninu, jako je bulvový fenykl nebo artyčoky...

Suroviny

brambory 1 kg
drobné, nové
sůl
dvě bulvy, nakrájené přes vlákno
nakládané artyčoky rozčtvrcené
fialové lístky šiso lze nahradit bazalkou
Na pesto
koriandr čerstvý 2 svazky
mandle loupané 40 g
opražené
česnek 1 stroužek
drcený
strouhaný
balzamikový ocet bílý 2 PL
olivový olej extra panenský 125 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte, nechte trochu vychladnout a oloupejte.

2 Zatímco se vaří, připravte si pesto. Rozmixujte koriandr, mandle, česnek, parmazán, ocet a olivový olej, osolte a opepřete. Dejte do velké mísy a odložte stranou.

3 Pak přidejte uvařené a oloupané brambory, fenykl, artyčoky, osolte a opepřete a promíchejte, až se vše obalí pestem. Při podávání ozdobte lístky šiso nebo bazalky.

NĚCO NAVÍC
Šiso je japonský název pro asijskou bylinku jménem perila. Má příjemnou štiplavou chuť, listy trochu připomínají mladé lístky kopřiv a u nás ji občas koupíte v Makru nebo u asijských zelinářů. Semena perily prodává Semo a snadno si ji vypěstujete doma (vysejte ji k rajčatům, odpuzuje škůdce). Fialová varianta je v salátech zvláště efektní.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč