Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynutý beránek

Jestli nefandíte jehněčímu masu, upečte si jehně sladké!

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 berana
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 30 g čerstvého droždí
    • cca 125 ml vlažného mléka
    • 125 g krupicového cukru
    • 500 g polohrubé mouky + špetka soli
    • 125 g másla + 4 žloutky
    • pár kapek vanilkové esence + trocha citronové kůry
    • 40 g rozinek, namočených do rumu
    • 40 g sekaných loupaných mandlí a/nebo vlašských ořechů
    • máslo a strouhanka na formu
    • moučkový cukr a marcipán na ozdobu

Příprava jídla

1 Droždí nadrobte do misky, přidejte trochu mléka, hrstku mouky a lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Máslo utřete do pěny, přidejte sůl, cukr, žloutky, kůru z citronu a esenci a šlehejte asi 10 minut. Přidejte kvásek, mouku a tolik mléka, abyste vypracovali středně tuhé těsto. Zapracujte rozinky a mandle a dejte vykynout na dvojnásobný objem.

2 Troubu zahřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Přední část formy naplňte těstem a přiklopte. Pečte asi tři čtvrtě hodiny, pak formu opatrně pootevřete a vpíchněte špejli – když na ní neulpí drobečky, je upečeno, jinak pečte o něco déle. Nechte chvíli chladnout, pak opatrně sejměte přední část i spodek formy. Až dochladne, ozdobte a pocukrujte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronový beránek – mazlík

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

REKLAMA

Přidat komentář