Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

Jídlo prosté, a zároveň rafinované. Zkusit ho můžete i v odlehčené verzi s vařenými novými bramborami a bez škvarečků.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50-60 minut
PT15M
Pečení 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 8 velkých nebo 12 středních brambor, varný typ B nebo C, vydrhnutých
    • 400 g čerstvé letní brynzy
    • 150 g lahůdkové kysané smetany
    • svazek pažitky, nakrájené najemno
    • sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • 40 g uzeného špeku, na kostičky
    • 2 jarní cibulky s natí, nakrájené najemno
    • 1 hlávkový salát, listy omyté a osušené
    • šťáva z 1 citronu
    • 2–3 lžíce bezinkového nebo brusinkového sirupu (k dostání v prodejnách zdravé výživy nebo v supermarketech)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte papírem na pečení. Brambory propíchejte na několika místech vidličkou, rozložte na plech a pečte 50–60 minut doměkka; nejméně jednou je otočte.

2 Mezitím promíchejte brynzu s kysanou smetanou, většinou pažitky a trochou pepře. Špek vyškvařte na škvarečky a stáhněte z ohně. Prošlehejte citronovou šťávu se špetkou soli a sirupem na zálivku.

3 Upečené brambory navrchu podélně nařízněte a užší konce zmáčkněte proti sobě, aby se otevřely. Na každou naneste trochu brynzy, posypte většinou škvarečků, cibulkou a pepřem. Salát zakapejte připravenou zálivkou, posypte zbylými škvarečky, promíchejte a podávejte k pečeným bramborám s brynzou.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář