Nedokážeme se rozhodnout, zda víc milujeme brynzové halušky nebo brynzové pirohy. Obě jídla toho totiž mají mnoho společného – bramborové těsto, brynzu i dokřupava vypečenou slaninu. Recept na tuto tradiční pochoutku slovenské kuchyni už navždy bude patřit mezi naše oblíbence...
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na náplň
K podávání
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4031 kcal
- Bílkoviny 193 g
- Sacharidy 459 g
- Tuky 157 g
Postup přípravy
- Slovenská kuchyně, to je dokonalost v jednoduchosti. Které skvosty vedle halušek s brynzou ukrývá? Bryndzové halušky jsou unikát, říká Peter Duranský, první a jediný Slovák, který získal michelinskou hvězdu
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/3
Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.