0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 179 g
Tuky 127 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo prosté, a zároveň rafinované. Zkusit ho můžete i v odlehčené verzi s vařenými novými bramborami a bez škvarečků.

Suroviny

brambory 8 ks
8 velkých či 12 středních
brynza 400 g
čerstvá, letní
zakysaná smetana 150 g
lahůdková
pažitka 1 svazek
najemno
sůl
pepř
čerstvě drcený
špek 40 g
uzený, na kostičky
jarní cibulka 2 ks
s natí, najemno
hlávkový salát 1 ks
listy omyté a osušené
citronová štáva
z 1 citronu
sirup z bezových květů 2 PL
či brusinkový

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte papírem na pečení. Brambory propíchejte na několika místech vidličkou, rozložte na plech a pečte 50–60 minut doměkka; nejméně jednou je otočte.

2 Mezitím promíchejte brynzu s kysanou smetanou, většinou pažitky a trochou pepře. Špek vyškvařte na škvarečky a stáhněte z ohně. Prošlehejte citronovou šťávu se špetkou soli a sirupem na zálivku.

3 Upečené brambory navrchu podélně nařízněte a užší konce zmáčkněte proti sobě, aby se otevřely. Na každou naneste trochu brynzy, posypte většinou škvarečků, cibulkou a pepřem. Salát zakapejte připravenou zálivkou, posypte zbylými škvarečky, promíchejte a podávejte k pečeným bramborám s brynzou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit