0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzenou slaninou

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 179 g
Tuky 127 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo prosté, a zároveň rafinované. Zkusit ho můžete i v odlehčené verzi s vařenými novými bramborami a bez škvarečků.

Suroviny

brambory 8 ks
8 velkých či 12 středních
brynza 400 g
čerstvá, letní
lahůdková
pažitka 1 svazek
najemno
sůl
pepř
čerstvě drcený
špek 40 g
uzený, na kostičky
jarní cibulka 2 ks
s natí, najemno
hlávkový salát 1 ks
listy omyté a osušené
citronová šťáva
z 1 citronu
sirup z bezových květů 2 PL
či brusinkový

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte papírem na pečení. Brambory propíchejte na několika místech vidličkou, rozložte na plech a pečte 50–60 minut doměkka; nejméně jednou je otočte.

2 Mezitím promíchejte brynzu s kysanou smetanou, většinou pažitky a trochou pepře. Špek vyškvařte na škvarečky a stáhněte z ohně. Prošlehejte citronovou šťávu se špetkou soli a sirupem na zálivku.

3 Upečené brambory navrchu podélně nařízněte a užší konce zmáčkněte proti sobě, aby se otevřely. Na každou naneste trochu brynzy, posypte většinou škvarečků, cibulkou a pepřem. Salát zakapejte připravenou zálivkou, posypte zbylými škvarečky, promíchejte a podávejte k pečeným bramborám s brynzou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč