Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzeným špekem
Pečené nové brambory s brynzou, cibulkou a uzeným špekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzeným špekem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 255 g
Tuky 127 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo prosté, a zároveň rafinované. Zkusit ho můžete i v odlehčené verzi s vařenými novými bramborami a bez škvarečků.

Suroviny

nejlépe nové brambory, 8 velkých či 12 středních
brynza 400 g
čerstvá, s co největším ovčím podílem, nejlépe májová
lahůdková
pažitka 1 svazek
nakrájená najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
špek 40 g
uzený, na kostičky
sirup z bezových květů 2 PL
lze nahradit brusinkovým sirupem
jarní cibulka 2 ks
i s natí, nakrájená najemno
hlávkový salát 1 ks
listy omyté a osušené

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte papírem na pečení. Brambory propíchejte na několika místech vidličkou, rozložte na plech a pečte 50–60 minut doměkka; nejméně jednou je otočte.

2

Mezitím promíchejte brynzu s kysanou smetanou, většinou pažitky a trochou pepře. Špek vyškvařte na škvarečky a stáhněte z ohně. Prošlehejte citronovou šťávu se špetkou soli a sirupem na zálivku.

3

Upečené brambory navrchu podélně nařízněte a užší konce zmáčkněte proti sobě, aby se otevřely. Na každou naneste trochu brynzy, posypte většinou škvarečků, cibulkou a pepřem. Salát zakapejte připravenou zálivkou, posypte zbylými škvarečky, promíchejte a podávejte k pečeným bramborám s brynzou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín